Fudbal

Đoan Laporta iskren na konferenciji: Mesijev ostanak bi zadužio klub narednih 50 godina

Komentari

Autor: Euronews

06/08/2021

-

17:24

Đoan Laporta iskren na konferenciji: Mesijev ostanak bi zadužio klub narednih 50 godina
Đoan Laporta - Copyright Tanjug/AP/Joan Monfort

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Barselone Đoan Laporta sazvao je danas pres konferenciju, na kojoj je objasnio da bi produženje ugovora sa Lionelom Mesijem predstavljao problem za dalje poslovanje kluba.

Argentinac koji je u poslednje četiri godine u Barseloni zaradio 555 miliona evra, pristao je da igra za 40% manju platu, ali je dalju saradnju sprečila španska liga, pošto bi novi ugovor Mesija prekršio propis "Primere" o ograničenju plata.

Laporta koji je svoju predsedničku kampanju izgradio na obećanju da će zadržati Mesija, rekao je da je Barselonu zatekao u lošem finansijskom stanju I da je morao da razmišlja u interesu kluba.

“Kada smo došli, zatekli smo katastrofalnu finansijsku situaciju. Očekivani gubici su bili veliki a nismo imali dovoljnu marginu da zaradimo. Da bi smo ispoštovali fer-plej španskog prvenstva, Barselona bi morala da stavi pod hipoteku televizijska prava kluba na pola veka, a ja na to nisam spreman. Ova institucija je iznad svih nas, čak i iznad najboljeg igrača na svetu”, rekao je Laporta I dodao da će uvek brinuti o ugledu kluba.

 

 

Na pitanje novinara da li oseća izvesnu krivicu što nije našao način da obezbedi novi ugovor legendarnom igraču, rekao je:

“Uvek sam govorio da ćemo uraditi sve unutar finansijskih mogućnosti kluba. Dokaz za to jeste da smo se dogovorili sa Mesijem, ali nije nam dozvoljeno da ga registrujemo u prvenstvo zbog ograničenja u platama. Krivicu? Ne volim da ponavaljam kakvo smo katastrofalno nasledstvo dobili. Nismo imali ni šest meseci. Jedna stvar su brojevi koji su nam predstavljeni, a druga su oni koje smo otkrili posle revizije. Nismo mogli dalje ovako. Trebalo je da napravimo odluku i odlučili smo.”

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena za prvi tim Katalonaca debitovao je 2004, a klub je zvanično napustio juče, posle 21. godine.

Komentari (0)

Sport