Fudbal

Srbija na Kipru: Piksijevi "orlovi" žele da poprave loš utisak iz Moskve

Komentari

Autor: Euronews

25/03/2024

-

11:04

Srbija na Kipru: Piksijevi "orlovi" žele da poprave loš utisak iz Moskve
Srbija na Kipru: Piksijevi "orlovi" žele da poprave loš utisak iz Moskve - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji fudbaleri Srbije odmeriće u Larnaki snagu protiv selekcije Kipra, što će za fudbalere selektora Dragana Stojkovića biti drugi kontrolni meč u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

"Orlovi" su pre nekoliko dana u Moskvi ubedljivo poraženi od Rusije u prvom prijateljskom susretu i svi u ekspediciji selekcije Srbije su odlučni da tu sliku o sebi promene.

"Nema dileme da će u timu biti promena u odnosu na duel u Moskvi. Želimo da probamo nešto što smo radili prethodnih dana i ovu utakmicu gledamo kao na 'rehabilitaciju' posle onoga u Rusiji. Očekujem da igrači obave sve što treba na terenu. Utakmica u Rusiji je poraz koji je došao, ali to nije bio najbolji tim Srbije i treba biti pošten i to reći. Ima igrača koji su u prednosti na pojedince koji su počeli u Moskvi, a sve to znači da očekujem bolje izdanje sada na Kipru", istakao je Stojković uoči današnjeg meča.

Selektor Stojković je otkrio da će Lazar Samardžić sigurno biti starter umesto kapitena Dušana Tadića koji će danas postati igrač s anajviše nastupa za nacionalni tim, a naglasio je i da od igrača očekuje mnogo ozbiljniji pristup nego u Moskvi.

"Važno je da radite pošteno i da sve bude dobro na kraju. Rekao sam igračima da želim da vidim reakciju, revolt, nisam opterećen rezultatom, nikad nisam rekao da mora da pobede, ali pobediće ako budu agresivniji, pruže dobru igru zbog reputacije koju su stvorili. Hoću pozitivnu reakciju svih igrača, od zadnje linije do napadača", rekao je sektor i dodao:

"Maksimalno angažovanje i respekt prema principima igre koju želimo da pružimo. Niko se ne oseća lepo kada ga kritikujete, stvaljate pod upitnik njegov kvalitet. Zato želim reakciju. Tim će protiv Kipra izaći maksimalno ozbiljno i sa dosta promena, sigurno."

Na pitanje da  li je ovo poslednji filter za pojedine igrače pred početak EURO, Stojković se našalio rečima da može biti, ali ne mora da znači.

"Što se tiče finalnog spiska biće velika konkurencija, a na igračima je da se dokazuju iz nedelje u nedelju. Videćemo ko je u kakvoj formi i ko zaista može da pomogne timu. Moramo, hoćemo i možemo da budemo daleko bolji, sve zahteve da sprovedemo do jedne tačke koja će nas sve učiniti zadovoljnim. Ima dosta vremena do juna, sve pratimo, rivale takođe. Na igračima je da se trude i bore, a krajem maja odlučićemo ko će biti na spisku za Evropsko prvenstvo", zaključio je Stojković.

Meč na Kipru na programu je od 18.00 časova, uz direktan prenos na kanalu TV Arena 1 Premium.

Komentari (0)

Sport