Fudbal

Lester osvojio Komjuniti Šild: Ihenačo dao gol bivšem klubu i doneo trofej ''lisicama''

Komentari

Autor: Euronews

07/08/2021

-

20:37

Lester osvojio Komjuniti Šild: Ihenačo dao gol bivšem klubu i doneo trofej ''lisicama''
AP Photo/Alastair Grant - Copyright Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Lestera osvojili su prvi trofej u sezoni 2021/2022 pobedivši ekipu Mančester sitija sa 1:0 u utakmici Komjuniti Šilda.

Ispostavilo se da je bivši igrač Mančester sitija, Nigerijac, Keleči Ihenačo bio koban po tim Pepa Gvardiole. Mreže su mirovale sve do 89. minuta kada je dvadesetčetvorogodišnji napadač postigao pobedonosni gol sa 11 metara i tako doneo trofej svom timu.

Penal je skrivio mladi holandski defanzivac, Natan Eki, koji je doveden prošle sezone iz ekipe Bornmuta i definitivno nije pokazao ono što se u Mančesteru očekivalo. Nije standardan, retko igra,a kada se to i desi, obično napravi nekakav kiks.

Džek Griliš, koji je nedavno postao najskuplji igrač u istoriji Premijer lige prešavši iz redova Aston Vile u Mančester siti za 100 miliona evra, ušao je u igru 25 minuta pre kraja meča i definitvno mu debi neće ostati u lepom sećanju.

Prvu utakmicu u domaćem šampionatu Lester će igrati protiv Vulverhemtona na svom stadionu, dok će Siti gostovati ekipi londonskog Totenhema.

Sastavi:

Lester: Šmajhel - Ndidi, Sojunču, Amartej - Pereira, Medison, Tilemans, Bertran - Barns, Perez, Vardi

Mančester siti : Stefen - Kanselo, Dijas, Ake, Mendi - Gindogan, Fernandinjo, Palmer - Mahrez, Edozi, Tores.

Komentari (0)

Sport