Fudbal

Bernardo Silva može na leto da ide za 50 miliona funti

Komentari

Autor: Euronews

04/04/2024

-

16:45

Bernardo Silva može na leto da ide za 50 miliona funti
Bernardo Silva može na leto da ide za 50 miliona funti - Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Sezona polako ulazi u završnu četvrtinu i Bernardo Silva je ponovo u centru pažnje. I to zbog klauzule koju ima kada je potpisivaop ugovor do 2026. godine, a on glasi - može da ode na kraju sezone za obeštećenje od 50 miliona funti!

Menadžer Sitija Pep Gvardiola pre godinu dana izborio se sa pritiscima Pari sen Žermena i Barselone da Portugalac ostane i produži saradnju, ali je morao da pristane na pomenutu klauzulu. Više puta je maestralni vezni igrač isticao da ga Saudijska Arabija i "istok" ne zanimaju, ali da bi voleo da se približi Portugaliji, jer je vezan za porodicu.

Sve to znaju u Parizu i Barseloni, tako se može očekivati da jedan od ta dva kluba povuče "okidač", plati klauzulu i dobije iskusnog veznog igrača koji stvarnio pravi razliku na terenu. NE samo što kreira, već je jedan od fudbalera koji ima istančan osećaj da uđe iz drugog plana i pojavi se na mestu gde nikog nema. Zato se i lome koplja oko igrača koji će 10. avgusta napuniti 30 godina.

 

 

Kada pričamo o ovim klubovima jasno je da PSŽ nema, a Barselona ima problema sa finansijama. Parižani će izvesno osloboditi budžet odlaskom Kilijana Mbapea, a trener Luis Enrike će imati bar tri rešenja kako bi Portugalac mogao da unapredi igru "svetaca". 

Sa druge strane, Barselona bi morala da proda bar četvoricu fudbalera, kako bi kupila trojicu Portugalaca: Žoao Kansela i Bernarda Silvu od Sitija, Žoao Feliksa od Atletika. To neće biti lako, ali baš sui Kanselo i Feliks "magnet" za Silvu, jer se njih trojica dobro druguju u selekciji Portugalije.

"Bio bih veoma srećan da ostanem u Barseloni, ali ne zavisi to od mene. Videćemo šta će biti na leto, još se ne zna šta Atletiko traži od Barselone. Nadam se da će Barselona uspeti da dovede i Bernarda. On je vrhunski igrač i čovel. Stalno me pita nešto u vezi Barselone, jer ima porodicu ovde. Uvek mu kažem da je sve perfektno i da se nadam da ćemo igrati zajedno", izjavio je Žoao Feliks.

 

 

Mančester siti je kupio Bernarda Silvu 2017. godine od Monaka za 50.000.000 evra. Odigrao je Portugalac 344 meča, uz 64 gola i isto toliko asistencija, osvojio gotovo sve što se može.

Komentari (0)

Sport