Fudbal

Potvrdio FS Švedske: Zlatan Ibrahimović se oprašta na meču protiv Srbije

Komentari

Autor: Euronews

04/04/2024

-

17:01

Potvrdio FS Švedske: Zlatan Ibrahimović se oprašta na meču protiv Srbije
Zlatan Ibrahimović - Copyright Prinstscreen YouTube/Pathe

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalski Savez Švedske potvrdio da će se Zlatan Ibrahimović oprostiti od reprezentativnog dresa 8. juna na meču sa Srbijom. Utakmica će biti odigrana u Stokholmu od 18 časova, a domaćini očekuju da će tribine biti ispunjene do poslednjeg mjesta.

FF Švedske je objavio i da je pustio u prodaju ulaznice za utakmicu koja se igra na stadionu kapaciteta 50.000 mesta, a cene se kreću od 20 eura, pa do 45 eura.

Reprezentaciji Srbije će utakmica u Stokholmu biti poslednja provera pred UEFA EURO 2024. u Nemačkoj, a četiri dana pre tog duela "orlovi" će igrati protiv Austrije.

 

 

Zlatan Ibrahimović je prošle godine objavio kraj karijere, odigrao je 122 utakmice za reprezentaciju Švedske i postigao je 62 gola.

Legendarni napadač rođen je u Malmeu 1981. godine, ali vodi poreklo iz Bosne i Hercegovine. Tokom karijere je Ibrahimović je igrao za Malme, Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu, PSŽ, Mančester junajted, LA Galaksi, a poslednji klub u karijeri mu je bio Milan, gde od nedavno i zvanično radi u sportskom sektoru.

Osvajao je Zlatan sa skoro svim klubovima trofeje, ali nikad UEFA Ligu šampiona. Na kontu ima dve titule sa Ajaksom, Kup Holandije i Superkup, sa Juventusom je osvojio dva Skudeta, sa Interom Skudeto i Superkup Italije, sa Barselonom, La Ligu, Superkup Španije, UEFA Superkup i SP za klubove, sa Milanom dve titule i Superkup Italije, sa PSŽ-om četiri titule Lige 1, dva Kupa, tri Liga kupa Francuske, tri Superkupa Francuske, sa Mančester junjatedom, Komjuniti šilds, Liga kup Engleske i Ligu Evrope.

Komentari (0)

Sport