Fudbal

Mesi se u suzama oprostio od Barselone: Ovo će zauvek biti moj dom, hvala vam

Komentari

Autor: Euronews

08/08/2021

-

13:36 >> 13:41

Mesi se u suzama oprostio od Barselone: Ovo će zauvek biti moj dom, hvala vam
Mesi se u suzama oprostio od Barselone: Ovo će zauvek biti moj dom, hvala vam - Copyright AP Photo/Joan Monfort

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od najboljih fudbalera današnjice Lionel Mesi, oprostio se danas od Barselone na konferenciji za medije organizovanoj na stadionu "Kamp Nou".

Legendarni Argentinac je proveo 21. godinu u katalonskom klubu, a na dirljivom ispraćaju nije uspeo da sakrije suze. On je otkrio da zbog finanijskoj fer-pleja nije mogao da produži saradnju sa klubom u kom je proveo čitavu karijeru, kao i da je pokušao sve što je mogao da ostane u Barseloni.

"Ne znam šta da kažem, nisam spreman za ovo i teško se nosim s ovim. Poslednja godina bila je veoma teška zbog situacije od prošlog leta. Moja porodica i ja verovali smo da ćemo ostati ovde, jer ovo je moj dom. Ovde nam je bilo sjajno, ali moram da kažem zbogom", rekao je Mesi.

On je potom izjavio kako mu je ovo jedan od najtežih dana u karijeri i da na Barselonu gleda kao svoj drugi dom.

"Prošle godine sam hteo da odem, ali ove nisam. Uvek sam bio potpuno iskren u vezi svega i moram da napustim klub koji volim. Ceo život sam ovde, od 13. godine i nakon 21 godine odlazim s mojom porodicom, sa moja tri mala katalonska Argentinca. Ovo je moj dom, hvala vam. Hvala svim mojim sadašnjim i bivšim igračima i svima u klubu", rekao je Argentinac i potom se osvrnuo na pitanje o odlasku u PSŽ.

"To je mogućnost, ali još ništa nije definitivno. Ni sa kim ništa nisam dogovorio. Imao sam mnogo telefonskih poziva, nekoliko klubova je bilo zainteresovano. Ništa još nije odlučeno, ali razgovaramo". rekao je fudbaler.

Naveo je da mu je žao što nije mogao da se oprosti pred punim tribinama.

"Dao sam sve za ovaj klub i odlazim srećan svime što sam uradio za Barselonu. Hteo sam drugačije da se oprostim, nikada nisam mislio da će moj poslednji dan biti van terena, bez navijača. Voleo bih da sam čuo poslednji pozdrav od njih. Toliko su mi nedostajali, hteo sam da su danas bliže", kazao je Argentinac i dodao da je uradio sve sa njegove strane kako bi ostao u voljenom klubu.

Mesi je debitovao za seniorski tim 2004. godine, a sa španskim velikanom osvojio je 35 trofeja.

Šestostruki osvajač Zlatne lopte upisao je 778 nastupa u dresu Barselone, a postigao je 672 gola i 305 asistencija.

Komentari (0)

Sport