Fudbal

(VIDEO) Kraj puta za bledi Arsenal u Ligi šampiona: Kimih odveo Bajern u polufinale!

Komentari

Autor: Euronews

17/04/2024

-

23:02

(VIDEO) Kraj puta za bledi Arsenal u Ligi šampiona: Kimih odveo Bajern u polufinale!
Bajern Minhen - Copyright AP Photo/Matthias Schrader, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Bajerna iz Minhena plasirali su se u polufinale Lige šampiona posle pobede nad Arsenalom na svom terenu. Nakon 2:2 u Londonu, nemački tim pokazao se daleko bolje u revanšu i zahvaljujući pogotku Jozue Himiha, obezbedio  plasman u završnicu takmičenja, gde će u narednom kolu odmeriti snage sa pobednikom meča Mančester siti - Real Madrid - 1:0 (0:0).

Ekipa Mikela Artete sa velikim aspiracijama stigla je u Minhen. Posle meča na "Emirejtsu" delovalo je da ima dovoljno snage da "uzme skalp" posrnulim "bavarcima" pred njihovim navijačima. Ali, to, večeras, ipak nije bio slučaj.

Engleski tim odigrao je ispod svog nivoa. Iako je posed bio relativno izjednačen, "tobdžije" su uglavnom imali nešto veću inicijativu u prvom poluvremenu i nekoliko solidnih polu-prilika. Ali je sve to bilo nedovoljno da se savlada stameni Nojer na golu. 

Sa druge strane, Bajern je bio opasniji tokom većeg dela susreta. Naročito u drugom poluvremenu posle kolosalne prilike Gorecke. Iako Nemac nije pogodio mrežu u 47. minutu, njegov pokušaj dao je vetar u leđa "bavarcima", koji su do kraja utakmice kontrolisali rezultat. I na kraju, došli do zaslužene pobede.

Kao što rekosmo, razliku od skromnog, prvog poluvremena, gde osim pokušaja Mazrauija i Martnelija, nismo mnogo toga videli, navijači na "Alijanc areni" imali su prilike da gledaju dinamičniji fudbal u drugih 45 minuta.

Najavu nekog boljeg izdanja "bavaraca" nagovestio je Gorecka na samom startu drugog poluvremena kada je posle centaršuta Kimiha, pogodio prečku, da bi odbitak, potom, Saliba poslao direktno u stativu.

Od tog trenutka, videlo se da će Bajern biti taj koji će preuzeti konce igre u svoje ruke. Usledila je velika ofanziva nemačkog tima, u šansama su se smenjivali Gereiro i Sane, da bi mrežu engleskog tima najzad zatresao Kimih u 62. minutu. Nemac se sjajno ubacio iz drugog plana i posle centaršuta  Gerire, glavom poslao loptu u gol Raje.

Ostatak utakmice i dalje se igrao po notama "bavaraca". Arsneal bi u samom finišu prelazio polovinu i pokušavao nekako da dođe do izjednačenja. Ali nije bilo odgovarajućih rešenja na poslednjoj trećini terena. Bajern se dobro branio i na kraju odbranio za njihovo novo polufinale.

Komentari (0)

Sport