Fudbal

"Kralj" Lige šampiona je abdicirao, "Kralj" je u polufinalu: Lunin junak penal serije i slavlja Reala

Komentari

Autor: Euronews

17/04/2024

-

23:52

"Kralj" Lige šampiona je abdicirao, "Kralj" je u polufinalu: Lunin junak penal serije i slavlja Reala
"Kralj" Lige šampiona je abdicirao, "Kralj" je u polufinalu: Lunin junak penal serije i slavlja Reala - Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson, Pool

veličina teksta

Aa Aa

"Kralj" UEFA Lige šampiona je abdicirao, živeo "Kralj". Posle velike drame, penal serije, Real Madrid je eliminisao Mančester siti na "Etihadu" 1:1 (1:1, 0:1) - 3:4 penalima i plasirao se u polufinale elitnog takmičenja gde će igrati protiv Bajerna iz Minhena. Duel titana imao je dva lica, dve ideologije, na kraju je Real imao junaka u golmanu Andreju Luninu koji je u penal seriji zaustavio očajan pokušaj Bernarda Silve i nešto bolji Matea Kovačevića, tako da loše izveden udarac Luke Modrića nije koštao skupo Madriđane. Na kraju je tačku stavio Antonio Ridiger, sukrivac što je Siti neverovatnu ofanzivu u nastavku ipak krunisao golom za produžetke.

Dobićemo novog šampiona Evrope jer Siti nije uspeo, a imao je večeras čak 33 udarca ka golu, 10 u okvir, ali je "katenaćo" Karla Anćelotija i velika požrtvovanost igrača Reala u defanzivi na kraju doneo revanš za prošlogodišnjih 0:4 na ovom istom stadionu.

Rekao je trener Reala Karlo Anćeloti da je iz svakog gostovanja na "Etihadu" ponešto naučio, ali prvih 45 minuta su pokazali da je ispit polođio za desetku. Real se sjajno branio, zatvorio je Sitiju prostor između linija, nije ostavljao ni strane suviše otvorene, pa je tim Pepa Gvardiole imao samo jednu kolosalnu priliku kada je Haland pogodio prečku, nekoliko poluprlika i na poluvremenu imao minus od jednog gola.

Postavio je Anćeloti Vinisijusa Žuniora da se trka sa Vokerom i Akanđijem, ali i da lukavo tranziciju rešavaju igrači iz drugog plana. Iz prve šanse "kralj" je stigao do prednosti, što je ponekad i stvar sreće, ali sjajnu rolu Belingema na sredini terena, pa pas Vinisijusa, Rodrigo je iz "druge" spakovao iza leđa Edersona. Kajl Voker je u toj akciji dva puta zakazao: kod postavljanja ofsajda i kod percepcije gde se nalazi Rodrigo. 

Karlitovu ideju ljubitelji fudbala mogli su da vide kod kontri koje nisu realizovali Karvahal i Valverde, ali Real je znao im kako da se brani i kako da ugrozi aktuelnog vladara Lige šampiona.

Odluka da se brani 1:0 koštala je Real u nastavku, jer je bilo gotovo nemoguće verovati da se neće dogoditi neka greška koju će domaćini kazniti. Igrao je Siti viktorije pored golom Lunina, izveo 13 kornera, golman Reala je sve kupio do 76. minuta kada je Ridiger slabo intervenisao a Kevin De Brujne sa par metara zaparao mrežu Reala. Zaslužio je prvak Evrope da meč ode u produžetke, jer Real nije zapretio u nastavku. 

Posle 30 minuta produžetka odluka je pala na penal ruletu, a on je stao na belo. Plavi tuguju.

Mančester s. - Real M. 1:1 (0:1) - 3:4 penalima

Stadion: Etihad.

Sudija: Danijele Orsato (Italija).
Strelac: De Brujne u 76. za Siti, a Rodrigo u 12. minutu za Real.
Penal serija: Alvarez 1:0, Modrić 1:0 - Ederson brani, Bernardo Silva 1:0 - brani Lunin, Belingem 1:1, Kovačić 1:1 - brani Lunin, Lukas Vaskez 1:2, Foden 2:2, Načo 2:3, Ederson 3:3, Ridiger 3:4.

MANČESTER SITI: Ederson - Voker, Ruben Dijaš, Akanđi (od 112. Stons), Gvardiol - Rodri, De Brujne (od 112. Kovačić) - Bernardo Silva, Foden, Griliš (od 72. Doku) - Haland (od 91. Alvarez).

REAL MADRID: Lunin - Karvahal (od 110. Eder Militao), Načo, Ridiger, Mendi - Valverde, Kamavinga, Kros (od 79. Modrić) - Belingem - Rodrigo (od 84. Dijaz), Vinisijus Žunior (od 100. Lukas Vaskez).

Liga šampiona, četvrtfinale (revanši)

utorak

(3:2) Barselona - Pari Sen Žermen 1:4 (1:1)
/Rafinja 12 - Dembele 40, Vitinja 54, Mbape 69 pen, 89/

(1:2) Borusija Dortmund - Atletiko Madrid 4:2 (2:0)
/Brant 34, Matsen 39, Fulkrug 71, Sabicer 74 - Humels 49 ag, Korea 54/

sreda

(3:3) Mančester siti - Real Madrid 1:1 (0:1) - 3:4 penalima
/ De Brujne 76 - Rodrigo 12/

(2:2) Bajern Minhen - Arsenal 1:0 (0:0)
/Kimih 63/

POLUFINALE

Borusija D - PSŽ

Bajern - Real

Mečevi se ighraju 30. aprila i 7. maja

FINALE

Vembli, 1. jun, 21.00

Komentari (0)

Sport