Fudbal

Partizan igra Kup Srbije sa Crvenom zvezdom: Ništa od bojkota crno-belih

Komentari

Autor: Euronews

23/04/2024

-

17:45

Partizan igra Kup Srbije sa Crvenom zvezdom: Ništa od bojkota crno-belih
FK Partizan - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Teško da je iko poverovao da će nezadovoljni čelnici FK Partizan ostati pri izrečenom u afektu, posle 173. prvenstvenog "večitog derbija", ali se čekala zvanična potvrda kluba iz Humske da će posle burnih dešavanja u pomenutom porazu u šampionskoj trci sa komšijama izaći sutra na teren FK Crvena zvezda i sa crveno-belima odlučiti jednog finalistu Kupa Srbije. 

Iz Humske je stiglo saopštenje u kom se domaća sportska javnost obaveštava da će "parni valjak" probati probati da ostane u borbi za drugi po važnosti domaći trofej, iako je juče otkazana uobičajena konferencija za medije pred utakmicu, trenera Igora Duljaja, a mediji tvrdili da je konačna odluka prepuštena igračima i da će biti doneta tek na dan susreta. 

"Upravni odbor doneo je odluku da FK Partizan nastupi na sutrašnjoj utakmici polufinala Kupa Srbije. Iako nezadovoljni stanjem u domaćem fudbalu, gde naš klub ima neravnopravan tretman od strane FSS i sudijske organizacije pre svega, iz obaveze prema igračima, navijačima, istoriji kluba i takmičenju Kupa naše zemlje, doneta je odluka o odigravanju utakmice", stoji u pisanom obraćanju rukovodstva Partizana. 

Na istom mestu, ipak, nije propuštena prilika za novu turu kritika na račun glavnog sudije subotnjeg "večitog derbija". 

Sportska javnost je u kratkom periodu mogla da posvedoči sramnom tretmanu kluba i naših igrača od strane sudije Pavla Ilića, koji je bestidno i po nalogu režirao krajnje rezultate poslednja dva "večita derbija".

Za sudijskog diletanta Ilića (u rodnom Kragujevcu poznatog kao osvedočenog "zvezdaša", o čemu postoje i fotografije dotičnog u majici sa obeležjima tog kluba), jedini cilj u dve utakmice bio je ne dozvoliti nadmetanje aktera po pravilima fudbalske igre, već samo i jedino onemogućiti igrače Partizana da trijumfuju!".

Iz Partizana upiru prstom i na nadređene pomenutom arbitru i svim ostalim deliocima pravde u našem klupskom fudbalu. 

Sudija Ilić, koji je poslat po nalogu FSS i predsednika sudijske organizacije, da svojim sramnim sudjenjem kreira krajnji rezultat u korist jednog tima, uz vredjanje, bahaćenje i odsustvo obraza i morala, nikada više ne bi smeo da bude akter najveće utakmice koju srpski fudbal ima!

FK Partizan će zbog sveukupnog tretmana kluba u organima FSS, na sutrašnjoj utakmici iskazati revolt i protest na poseban način i zahtevati da se odnos prema našem klubu hitno promeni, u skladu sa značajem koji FK Partizan ima za srpski fudbal!", zaključuje se u saopštenju crno-belih. 

Komentari (0)

Sport