Fudbal

El Kabi ispisao istoriju, Olimpijakos u finalu Lige konferencije

Komentari

Autor: Euronews

09/05/2024

-

22:57

El Kabi ispisao istoriju, Olimpijakos u finalu Lige konferencije
El Kabi ispisao istoriju, Olimpijakos u finalu Lige konferencije - Copyright Tanjug/AP Photo/Yorgos Karahalis, File

veličina teksta

Aa Aa

Olimpijakos je u finalu UEFA Lige konferencije, istorijski prvi duel za evropski trofej ispisao je Ejub El Kabi koji je Aston Vili u 180 minuta čak pet puta zatresao mrežu. Posle het-trika u Birmingemu sa dva gola potpisao je trijumf i u Atini (2:0) i sada Pirej živi za finale protiv Fiorentine na stadionu AEK-a u Atini koje se igra 29. maja.

Nije naučio Unai Emeri lčekciju iz Birmingema i ponovo ga je u prvom poluvremenu nadmudrio Hoze Luis Mendilibar. Zatvorio je trener Olimpijakosa sve prilaze golu, dao jasne zadatke šta njegovi igrači ne smeju da dozvole rivalu na 18 metara, a kao i pre sedam dana przentovali su sjajnu kontru. I taj plan je upalio već iu 10 minutu kada je Kini sjajno vratio loptu do El Kabija kome nije bilo teško da zapali "Karaiskaki".

Uzalud je Aston Vili bio posed lopte (75 odsto), uzalkud brojni pokušaji (10), kada nikako nisui uspevali da svojom karakterističnom igrom dođu do mat pozicije.

Ništa se slika nije menjala u nastavku, s tim što je Olimpijakos presingom češće dolazio u priliku za gol, da b i El Kabi desetak minuta pre kraja sjajnim udarcem stavio tačku na istorisjku noć u Pireju.

UEFA Liga konferencije

Polufinale

Sreda

(2:3) Briž - Fiorentina 1:1 (1:0)
/Vanaken 20 - Beltran 85 pen/

(4:2) Olimpijakos - Aston Vila 2:0 (1:0)

/EL Kabi 10, 79/ 

Finale, Atina 29. maj

Fiorentina - Olimpijakos

Komentari (0)

Sport