Fudbal

Golman Jovanović, odbranio Partizanu, Ligu šampiona

Komentari

Autor: Euronews

17/05/2024

-

20:46

Golman Jovanović, odbranio Partizanu, Ligu šampiona
Golman Jovanović, odbranio Partizanu, Ligu šampiona - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan će ovog leta igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Posle pobede na Banovom brdu protiv Čukaričkog, a porazom TSC-a od lučanske Mladosti, situacija na tabeli je jasna. Crvena zvezda je prva, Partizan drugi, a TSC treći, dok će se za četvrto i peto mesto još voditi bitka,

Mada i tu je Radnički 1923 u prednosti u odnosu na Vojvodinu i Čukarički, koji je u najtežem položakju jer u poslednjem kolu igra protiv Crvene zvezde. 

Crno-beli za drugo mesto i odlazak u kvalifikacije Lige šampiona mogu samo da zahvale Jovanoviću, koji je danas bio za čistu desetku.

U svakom slučaju posle tri sezone bez pobede na Banovom brdu, crno-beli su dočekali svojih bukvalno pet minuta, jer je u ostatku meča Čukarički bio daleko bolji rival. 

To što je Partizan prvo poluvreme zavšio sa "nulom", duguje Jovanoviću, inače je već posle dvadesetak minuta moglo da bude i 2:0. Znao je čuvar mreže crno-belih da je u loži selektor Dragan Stojković, pa je verovatno i zbog toga imao dodatni motiv. A, današnje odbrane svakako su ga svrstale među kandidate za Evropsko prvenstvo. 

Šansu je Čukarički imao već u 7. minutu utakmice, Sisoko je odlično "ukrao" loptu Zahidu, a zatim, je ubacio između dvojice štopera crno-belih. Dobro se u tom "sendviču" snašao Melo, ali je lopta, posle njegovog šuta  pogodila u nogu jednog igrača Partizana.

Prvi veliki ispit "položio" je Jovanović u 14. minutu. Kapiten "brđana" Marko Docić, majstorski je proigrao Ivanovića na desnoj strani terena. Šutirao je iz prve,  krilni napadač Čukaričkog, ali je Jovanović uspeo loptu da skrene u korner, kad su je već svi videli u mreži. 

Uspeli su crno-beli bar na trenutak da se oslobode pritiska, pa je tako Ovusu, uputio prvi šut ka golu Samurovića u 22. minutu, međutim lopta je od prečke završila u gol-autu. 

Vezni red Partizana, opet je "nestao" sa terena. Lako su fudbaleri Čukaričkog osvajali prostor i vrebali sa svih pozicija. U 24. minutu, akciju Mela i Ivanovića, Jovanović je ponovo osujetio. Lopta se, međutim ponovo odbila do igrača Čukaričkog sa brojem 10, ipak i u drugom pokušaju sa dva metra, golman Partizana je bio uspešniji. 

Do kraja prvog dela igre, Adžić, je posle centaršuta Ivanovića, pokušao glavom, ali je lopta otišla pored gola, a da bi Miladinović i Ivanović opet podsetili Stojkovića zbog čega je tu, jer je Jovanović i u ta dva pokušaja izašao kao pobednik. 

Neverovatno je kako su u prvom delu izgledali melanholično igrači Partizana, kao da im i nije bilo do igre na vetrovitom Banovom brdu. 

Bolje je Partizan otvorio drugi deo igre, a i iz takve igre pao je i gol u 55. minutu.

Kad se ne izkosriste šanse, obično sledi kazna. Ostao je sam Ksander Severina na levoj strani, posle proigravanja Stojkovića, odično je reagovao iz prve šutirao i smestio loptu u mrežu Samurovića - 0;1.

Mogao je Čukarički do izjednačenja u 69. minutu. Docić je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, lopta je došla prvo do Jovanovića koji je šutirao sa deset metara, uspeli su da intervenišu crno-beli. Lopta se potom odbila do Tošića, koji je sa nekoliko promašio nemoguće, 

Mogao je Čukarički do izjednačenja u 69. minutu. Docić je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, lopta je došla prvo do Jovanovića koji je šutirao sa deset metara, uspeli su da intervenišu crno-beli. Lopta se potom odbila do Tošića, koji je sa nekoliko promašio nemoguće.

Nije imao više šta da čeka Goran Stanić pa je dvadesetak minuta pre kraja meča uveo Nikčevića i Kovača, a utakmica je u tim trenucima i na trenutak prekinuta zbog bakljade i to baš kada je Partiza imao napad.

Morao je na tereni i Slobodan Tedić, koji je zamenio Vinisijusa Mela. U 81.minutu mogao je da izjednači Čukarički, preko Stankovića, ali je opet fantastičan bio Jovanović. 

U poslednjih šest minuta Čukarički je igrao sa dva klasična napadača, jer se Tediću na terenu priključio i Milan Pavkov.

Rasplamsala se igra u poslednjih pet minuta, a Nađ je odlučio da izvede strelca jedniog gola, jer je već bio primetno umoran, a na teren je istrčao Baždar, a dodatno je pojačao odbranu ulaskom Ščekića i Saničanina.

Na kraju Čukarički je ostao sa igračem manje u 90+3. minutu, a posle prekršaja nad Baždarom, isključen je Marko Docić. 

Partizan je na kraju uspeo da sačuva prednost i odnese tri boda prvi put posle tačno tri godine. 

Mozzart Bet Supeliga Srbije, 6. kolo plej-ofa

četvrtak

Radnički 1923 - Vojvodina 0:0 

Napredak - Crvena zvezda 0:4 (0:3)
/Knežević 8, Sremčević 42, 68, Katai 45+1/ 

petak

Mladost - TSC 2:0 (1:0)
/Veličković 14, Varjačić 54/

Čukarički - Partizan 0:1 (0:0)
/Severina 55/

Komentari (0)

Sport