Fudbal

Filip Đuričić stavio tačku na igranje za reprezentaciju: Zbogom, ali samo na terenu

Komentari

Autor: Euronews

18/05/2024

-

21:57

Filip Đuričić stavio tačku na igranje za reprezentaciju: Zbogom, ali samo na terenu
Filip Đuričić stavio tačku na igranje za reprezentaciju: Zbogom, ali samo na terenu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Nekoliko sati pošto ga je selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, izostavio sa skraćenog spiska kandidata za učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, ovog leta, iskusni vezista Filip Đuričić obelodanio je odluku o povlačenju iz nacionalnog tima.

Tridesetdvogodišnji igrač sredine terena u timu Panatinaikosa seniorski dres "orlova" obukao je februara daleke 2012. godine u meču prijateljskog karaktera s Kiprom. Prvi gol za najjaču selekciju postigao je septembra iste godine, u pobedi nad Velsom tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Imao je uspone i padove u reprezentaciji, jedno vreme je redovno dobijao pozive i minutažu, pa zaobilažen, onda ponovo dobijao mesto pod zastavom, a vrhunac tog dela karijere bilo mu je igranje na Mundijalu u Kataru, pre dve zime. Uz više od dve decenije čekani povratak na EURO, kom je takođe dao doprinos. 

Bivši igrač Radničkog iz Obrenovca, Benfike, Herenvena, Majnca, Sautemptona, Anderlehta, Sampdorije, Beneventa, Sasuola i Anderlehta, kao reprezentativac je najviše pokazivao na polju kreacije i povezivanja linija tima, a neretko je iskazivao dar za asistencije i demonstrirao tehnički izrađen šut. 

Sada se teška srca oprostio od voljenog dresa, ali bez imalo ljutnje ili, ne daj bože teških reči, naprotiv, Đuričić je i te kako ponosan na to što je igrao za svoju državu i tim, sarađivao sa Piksijem i drugim vrsnim stručnjacima, odnosno bio deo jedne velike generacije. 

Otuda birane i emotivne reči na rastanku, obelodanjenom na Instagram profilu fudbalera koji je mogao i više da napravi da ga nisu periodišno sputavali problemi s povredama. No i bez toga je ostavio traga u srpskom fudbalu i zaslužio da bude upamćen od strane svojih zemljaka. 

Komentari (0)

Sport