Fudbal

Legende Partizana poručile Upravi da napusti klub, usledio ekspresan odgovor iz Humske

Komentari

Autor: Tanjug

29/05/2024

-

12:04

Legende Partizana poručile Upravi da napusti klub, usledio ekspresan odgovor iz Humske
Milorad Vučelić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Članovi Udruženja bivših igrača, trenera i istaknutih sportskih radnika Fudbalskog kluba Partizan, zatražili su danas u javnom apelu neopozive ostavke svih rukovodećih organa u klubu iz Humske.

Članovi Udruženja bivših igrača, trenera i istaknutih sportskih radnika crno-belih, između ostalog, zahtevaju i raspuštanje sadašnjeg saziva Skupštine i neopozive ostavke svakog od 41 predstavnika, kao i uvođenje privremenih mera u Partizanu u skladu sa zakonom.

Takođe, zahteva se inicijativa za hitno sazivanje Izborne skupštine FK Partizan na kojoj bi se izglasao novi Statut kluba.

U saopštenju se navodi da je Apel do sada potpisalo 79 bivših fudbalera i trenera Partizana, a među njima, između ostalih, se nalaze Saša Ilić, Ivan Golac, Vladimir Vermezović, Goran Bogdanović, Milinko Pantić, Zlatko Zahovič, Mateja Kežman, Zoran Tošić, Vladimir Stojković, Lazar Marković...

FK Partizan je od 2017. godine bez titule, a od 2019. nije osvojio nijedan trofej na domaćoj sceni, što je najgori rezultat u poslednjih 50 godina. Uz to, dug crno-belih sve veći i veći. S druge strane, Uprava kluba se ponaša kao da je situacija redovna i ne namerava da vođenje kluba prepusti drugome.

U vezi s tim izdala je i saopštenje:

"Prema saznanjima kluba, bivši igrač Partizana Đorđe Tomić (koji je u javnosti poznat po svojim istupima i stavovima prema aktuelnom rukovodstvu, a koji su usmereni na unošenje nemira i razdora među svima koji vole Partizan) jedan je od inicijatora i kreatora apela, sa očiglednom željom da vaninstitucionalno i mimo Statuta kluba inicira nekakve promene. Javnost treba da zna da je Tomić već bio angažovan u Partizanu pre više od decenije, ali je na radnom mestu proveo ukupno tri dana, samovoljno ga napustivši sa obrazloženjem da rad u omladinskoj školi kluba 'nije za njega'", saopšteno je iz Partizana.

Čelnici crno-belih tvrde da Skupština Partizana funkcioniše redovno, kao i Upravni odbor, koji su izabrani u januaru 2022. godine, sa mandatom do 2027. godine, u procedurama koje predviđa Statut kluba. 

"Sednice svih organa kluba, pa i Skupštine, se održavaju u skladu sa Statutom kluba. Celokupno saopštenje obiluje neistinama, a vrhunac svega predstavlja činjenica da su u proteklim danima vršene manipulacije prilikom ubeđivanja ljudi da podrže apel, pa su se tako na prvobitnom spisku našla imena bivših igrača i legendi kluba, koji ni na koji način nisu povezani sa tzv. apelom, a koji su već kontaktirali klub povodom cele situacije", navodi se u saopštenju FK Partizan.

Takođe, nema govora o nekakvom višegodišnjem pravnom nasilju i finansijskim malverzacijama i zloupotrebama koje se navode u apelu, a obzirom da Partizan svake godine uspešno prolazi monitoring UEFA i proces licenciranja pri FSS, koji imaju uvid u celokupno poslovanje kluba, tvrde čelnici Partizana.

"Autori saopštenja takođe navode nekakvo 'propadanje omladinske škole', valjda želeći isto kako bi oni preuzeli rukovođenje školom, a realnost je takva da su omladinska i kadetska selekcija kluba šampioni Srbije u prošloj sezoni, da je omladinska selekcija kluba sa mnogo uspeha nastupala u UEFA ligi mladih, a da je škola u prethodnim godinama 'proizvela' igrače koji će sa ponosom predstavljati Srbiju na predstojećem EP - Vlahovića, Pavlovića, Milenkovića, Lukića, Živkovića i druge...", ističe se u saopštenju kluba iz Humske.

Partizan će nastaviti sa pripremama za narednu sezonu i sa funkcionisanjem u svemu u skladu sa Statutom i regulativama FSS, a po ovom pitanju se više neće oglašavati, zaključuje se u saopštenju FK Partizan.

Komentari (0)

Sport