Fudbal

PSŽ potvrdio: Mesi će dobijati platu i u kriptovaluti

Komentari

Autor: Tanjug

12/08/2021

-

11:05

PSŽ potvrdio: Mesi će dobijati platu i u kriptovaluti
Lionel Mesi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Francuski fudbalski klub "Pari Sen Žermen" (PSŽ) saopštio je danas da će u platu argentinske fudbalske zvezde Lionela Mesija, koji se ove nedelje priključio timu, biti uvrštena i kriptovaluta "$PSŽ token navijača".

"Ova inicijativa još jednom pozicionira Pari Sen Žermen kao jedan od najinovativnijih i avangardnijih brendova u globalnom sportu", navodi se u saopštenju kluba, a prenosi agencija Rojters.

Sa pojavom informacije da će se Mesi pridružiti PSŽ-u, vrednost kriptovalute koju je novi klub superzvezde prvi put izdao svojim fanovima pre više od godinu dana, više se nego duplirala u protekloj sedmici.

"Token navijača" može da se koristi za kupovinu proizvoda tog tima, učešće u važnim klupskim odlukama i još neke stvarti. Tim tokenom se trguje na kripto berzi "C hiliz".

Cena tog tokena je skočila sa 29 dolara na 44 dolara, ubrzo nakon što je Mesi potvrdio da je PSŽ u trci da postane njegov sledeći klub.

Mesi se ove nedelje pridružio PSŽ-u kao slobodan igrač, nakon što je klub "Barselona" priznao da više ne može da ga priuštiti zbog finansijskih propisa.

Komentari (0)

Sport