Fudbal

Strahinja Pavlović pred Englesku: Moraćemo mnogo da se potrudimo da bismo prošli grupu

Komentari

Autor: Euronews

13/06/2024

-

14:35

Strahinja Pavlović pred Englesku: Moraćemo mnogo da se potrudimo da bismo prošli grupu
Strahinja Pavlović pred Englesku: Moraćemo mnogo da se potrudimo da bismo prošli grupu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalskoj reprezentaciji Srbije predstoji okršaj sa Engleskom, što će joj biti prvi duel na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Nakon te utakmice, naš nacionalni tim će se još susresti sa Slovenijom i Danskom u nadi da prođe u drugu fazu takmičenja. 

U susret duelu sa "Gordim Albionom", oglasio se štoper "Orlova", Strahinja Pavlović. Prvo se dotakao naše Grupe C, odgovarajući pritom na pitanje britanskog lista "Sun".

"Pozdrav svima. Imamo tešku grupu, Englesku kao jedan od najboljih timiova na EP, prva utakmica biće veoma teška, ali moramo da se spremimo najbolje. Idemo po pozitivan rezultat. Slovenija i Danska su takođe jake ekipe, moraćemo mnogo da se potrudimo da bismo prošli grupu".

Upitan je da prokomentariše Englesku, koja se inače tretira kao favorit za osvajanje čitavog turnira.

"Imaju mnogo kvalitetnih igrača, pogotovo u napadu. Postižu mnogo golova, imaju izvanredne igrače. To je najjajče oružje", istakao je Strahinja, i potom dodao o napadaču i kapitenu "Gordog Albiona", Hariju Kejnu. 

"Neverovatan igrač, imao je odličnu sezonu, a ako želiš da zaustaviš takvog igrača moraš to da uradiš timski. Svi zajedno. Moramo zajedno da se brainimo, zajedno da napadamo. Najbolji smo kad imamo loptu u svojim nogama, trudićemo se da tako igramo."

Novinare je interesovalo da li će Aleksandar Mitrović moći da prenese svoje iskustvo iz Engleske na ostatak tima, tj. da li će imati šta da kaže svojim saigračima. 

"Sigurno će imati", kratko je rekao Pavlović, i potom je od strane ruskih medija upitan da objasni šta se promenilo od debakla Srbije u Moskvi rezultatom 4:0, od tamošnjeg nacionalnog tima: 

"Bila je to teška utakmica. Dobili smo crveni karton posle 25 minuta. Nije bilo lako igrati posle toga. Da, posle toga mi smo napravili neke greške, ali bio je to prijateljski meč i ne pridajemo mu veliki značaj."

Takođe je tema bila da li je ikada imao ponudu iz Rusije.

"Da budem iskren, čini mi se pre dve godine, kad sam imao problema u Monaku, da je bilo nekik kontakta, ali ne želim da kažem koji tim", rekao je Pavlović, da bi onda pokušao da objasni krahove naše reprezentacije ma velikim takmičenjima:

"Bili smo na velikim turnirima, ali nije išlo dobro. Bio sam na SP u Kataru, nismo bili na pravom nivou, u dobroj formi, nismo igrali dobro. Sad je drugačije, imamo drugačije pripreme, dve test utakmice, bolje smo se spremili za EP. Verujem da će i rezultat biti bolji."

Za kraj je govorio o Džudu Belingemu, jednom od najboljih igrača i najvećih talenata u Evropi trenutno. 

"Strašan igrač. Imao je odličnu sezonu, u top je formi, ali mi moramo da budemo tim. Da damo sve od sebe, da zaustavimo sve te igrače", dovršio je Strahinja Pavlović. 

Komentari (0)

Sport