Fudbal

Senzacija dana u Bundesligi: Sa koronom, bez 11 igrača, Majnc savladao Lajpcig

Komentari

Autor: Euronews

15/08/2021

-

19:01

Senzacija dana u Bundesligi: Sa koronom, bez 11 igrača, Majnc savladao Lajpcig
Mainz - Copyright Profimedija

veličina teksta

Aa Aa

Desetkovani fudbaleri Majnca, koji su zbog korona virusa ostali bez 11 igrača na početku sezone, napravili su danas senzaciju, pošto su na domaćem terenu savladali jednog od favorita za osvajanje Bundeslige, ekipu Lajpciga sa 1:0.

Neposredno pred početak nemačkog šampionata, fudbaler Majnca Karim Onisivo, kao i tri njegova saigrača testirani su pozitivani na COVID-19, zbog čega je čak 14 članova tog kluba završilo u karantinu.

Zbog manjka fudbalera, pojavile su se spekulacije da će današnji susret Majnca i Lajpciga biti odložen, ali statut Bundeslige nalaže da je neophodno 16 igrača za prvenstvenu utakmicu. Budući da je današnji domaćin imao ukupno 27 registrovanih igrača, meč je održan, na sreću većine koji su se danas zatekli na stadionu “Opel Arene“.

Iako je Lajpcig bio bolji rival tokom većeg dela susreta, srčanost izabranika Boa Svensona donela im je veliku pobedu na startu šampionata.

Gol odluke postignut je u 13. minutu, posle kornera domaćina nespretno je reagovao Nordi Mukijele i poslao loptu pravo na nogu štoperu Majnca Musi Nijakati, kome nije bilo teško da sa metar od gol linije savlada golmana Gulacija.

Nakon olako primljenog gola, Lajpcig je preuzeo incijativu, napadao je u nastavku meča, ali nije uspeo da pronađe put do mreže čuvara Majnca.

Bundesliga, 1. kolo:

Petak:
Borusija M. – Bajern (1:1)

Subota:

Union Berlin – Bajer L. 1:1 (1:1)
Volfsburg – Bohum 1:0 (1:0)
Augzburg – Hofenhajm 0:4 (0:1)
Štutgart – Grojter Firt 5:1 (2:0)
Arminija – Frajburg 0:0
Borusija D. – Ajntraht 5:2 (3:1)

Nedelja:
Majnc – Lajpcig 1:0 (1:0)
Keln – Herta

Komentari (0)

Sport