Fudbal

Vlada Kameruna odlučila da renovira kuću legendarnom Rodžeru Mili

Komentari

Autor: Euronews

25/08/2021

-

10:02

Vlada Kameruna odlučila da renovira kuću legendarnom Rodžeru Mili
Vlada Kameruna odlučila da renovira kuću legendarnom Rodžeru Mili - Copyright AP Photo/Ibrahim Usta

veličina teksta

Aa Aa

Vlasti u Kamerunu odlučile su da snose troškove kompletnog renoviranja kuće legendarnog fudbalera ove zemlje Rodžera Mile.

Kako pišu afrički mediji, u ovu svrhu biće izdvojeno oko 22.000 evra, što predstavlja svojevrsno priznanje za sve ono što je nekadašnji prvotimac Monaka, Bastije i još velikog broja drugih klubova uradio za reprezentaciju.

Inače, Mila je u nekoliko navrata naglašavao da oseća kako je mnogo više dao Kamerunu nego što je on dao njemu, zbog čega je i proistekla ova inciijativa .

Podsećanja radi, Mila je tokom karijere nastupao za 12 klubova, odigrao je 77 utakmica za nacionalni tim Kameruna i postigao 43 gola, a jedan od njih dao je na Svetskom prvenstvu 1994. godine u SAD na meču protiv Rusije i to kad je imao pune 42 godine, što ga i dalje čini najstarijim strelcem na nekom Mundijalu.

Kamerunac je 2007. godine izabran za najboljeg afričkog fudbalera u poslednjih 50 godina, a navijačima širom sveta je ostao upamćen i po karakterističnom plesu pored korner zastavice nakon svakog postignutog gola.

Komentari (0)

Sport