Fudbal

Sada je i zvanično: Žoržinjo igrač godine po izboru UEFA

Komentari

Autor: Euronews

26/08/2021

-

19:23 >> 19:25

Sada je i zvanično: Žoržinjo igrač godine po izboru UEFA
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nakon žreba za grupnu fazu Lige šampiona, proglašen je najbolji fudbaler godine u izboru Uefa, kojim je odlučeno da to bude Žoržinjo, vezni fudbaler Čelsija.

Sigurno je veliki broj ljubitelja fudbala iznenađen, možda čak i nezadovoljan ovim izborom, međutim kada uzmemo u obzir da je sa reprezentacijom Italije osvojio Evropsko prvenstvo, a uz to podigao pehar Lige šampiona i Superkupa Evrope sa Čelsijem, vidimo da je u stvari Žoržinjo u potpunosti legitiman za ovu prestižnu nagradu.

Prethodne sezone se, zbog pandemijske situacije, ovo priznanje nije dodeljivalo, što je takođe razljutilo veliki broj fudbalske javnosti, pogotovo pristalice Bajerna i Poljske, iz razloga što je Robert Levandovski bio glavni kandidat.

Žoržinjo je u Čelsi došao iz Napolija 2018. godine, kada je u londonski klub prvobitno stigao trener Napolitanaca, Mauricio Sari i sa sobom poveo italijanskog vezistu. Tada su ''Plavci'' za njega izdvojili čak 65 miliona evra, što se ipak ispostavilo kao sjajna investicija.

Tokom karijere dvadesetdevetogodišnji Italijan je nastupao za Veronu, Sambonifaćeze, Napoli i Čelsi, a za italijansku reprezentaciju je debitovao 2016. godine od kada je zabeležio 35 nastupa na kojima je postigao pet pogodaka.

 

Komentari (0)

Sport