Fudbal

Lokomotiva dovodi fudbalera Čelsija: Toni Andžorin stiže kod Marka Nikolića

Komentari

Autor: Euronews

31/08/2021

-

18:21 >> 18:31

Lokomotiva dovodi fudbalera Čelsija: Toni Andžorin stiže kod Marka Nikolića
Toni Andžorin - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Faustino Toni Andžorin (20), vezni igrač Čelsija, novo je pojačanje Lokomotive iz Moskve i zamena za Gžegoža Krihovjaka koji je otišao u Krasnodar. 

Talentovani fudbaler poreklom iz Nigerije prošao je akademiju Čelsija, za prvi tim "plavaca"  odigrao je pet utakmica, trenutno nije u planovima šefa stručnog štaba Tomasa Tuhela.

Andžorin u Lokomotivu, koju sa klupe vodi srpski trener Marko Nikolić, stiže kao pozajmljeni igrač do kraja sezone, a Moskovljani su se obavezali da narednog leta otkupe njegov transfer vredan 20 miliona evra. Po ugovoru, Čelzi ima pravo preče kupovine u iznosu od 39 miliona evra.

Moskovljani su dobro startovali u prvenstvu Rusije. Neporaženi su posle šest kola, zabeležili su po tri pobede i remija, zauzimaju 4. mesto sa dva boda zaostatka iza vodećeg Zenita.

Minulog vikenda, u moskovskom derbiju, ekipa Marka Nikolića je odigrala nerešeno na gostovanju Spartaku (1:1). Da u novoj sezoni gaje velike ambicije u Lokomotivi su pokazali u  finišu prelaznog roka. 

Pored Tonija Andžorina,očekuje se angažman Đarno Kerka iz Utrehta (25). Krilnog vezistu su ovoga leta hteli Verona i Brest, ali je Lokomotiva bila najupornija. Kerk stiže kao zamena za Brazilca Ze Luisa koji će  propustiti ostatak sezone zbog povrede.

Komentari (0)

Sport