Fudbal

Selektor Srbije pred Luksemburg: Da dobijemo "već dobijeno"

Komentari

Autor: Euronews

03/09/2021

-

14:50

Selektor Srbije pred Luksemburg: Da dobijemo "već dobijeno"
Dragan Stojković - Copyright Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Reprezentacija Srbije sutra od 18.00 časova na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu dočekuje Luksemburg u okviru A grupe kvalifikacija za SP u Kataru 2022. godine. 

Selektor Dragan Stojković je još posle izvlačenja grupa govorio da će meč sa Luksemburgom u Beogradu biti jedan od najtežih. Ispalo je da je u pravu jer Luksemburžani imaju šest bodova posle tri meča, jedan manje od Srbije.

"Stojim pri tome, to je više poruka za moje igrače nego za mene. Ovo su najteže utakmice koje su "unapred pobeđene" u javnosti a da bi se pobedile morate da budete na vrhunskom niovu. Teška je utakmica ali smatram da možemo da prebrodimo taj problem", bio je jasan Stojković na onlajn pres konferenciji.

Luksemburg je iznenadio na startu, a Irska razočarala. Međutim, Stojkovića uglavnom ne intersuje šta rade rivali. 

"Razmišljam samo o Srbiji, ne zanima me ko ima koliko bodova. Respektujem Luksemburg, analiziramo smo njihovu igru, oni mogu da naprave problem ali od nas sve zavisi. Nemam dilemu da će igrači dati maksimum u tom momentu".

Dileme oko sastava tima nema, svi su zdravi.

 

 

"Znam ko će igrati, nema tu nikakve dileme".

Da li to podrazumeva dvojicu napadača?

"Možete da očekujete i trojicu", našalio se Stojković.

O pojedincima selektor ne voli da priča, pa tako nije odgovorio da li je Filip Đuričić ighriom protiv Katara kupio mesti u startnoj postavi.

"Mi smo tim, moramo da gajimo kolektivni duh. Nebitno je ko će početi, ko će ući, važno je da Srbija dođe do rezultata. Raduje me da igrači razumeju šta hoćemo i kako gledamo na tim".

Poverenje u reprezentaciju se teško stiče a lako gubi. Stojković je oprezan kada govori o ovoj temi, ali zna recept.

"Mi moramo da ćutimo i mnogo radimo. Da se borimo, jer jednostavno to je formula kako se vraća vera u srpski fudbal i kako selekcija Srbije može da povrati tu podršku koja je jako bitna".

Od kad je preuzeo selekciju Srbije, Stojković će sutra prvi put imati podršku navijača sa tribina.

"Koliko god navijača da dođe mi ćemo ih respektovati, igraćemo za njih i borićemo se za njih", zaključio je Stojković.

Utakmicu na stadionu "Rajko Mitić" sudi Turčin Halil Umut Meler, a u okviru naše grupe sutra od 20.45 Irska dočekuje Azerbejdžan. Srbija bi trebalo da nastupa u sastavu: Dmitrović - Milenković, S. Mitrović, Pavlović - Radonjić, Gudelj, S. Milinković, Kostić - Tadić - A. Mitrović, Vlahović. 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport