Fudbal

Treća pobeda u kvalifikacijama za SP: Fudbaleri Srbije savladali Luksemburg

Komentari

Autor: Euronews

04/09/2021

-

19:56

Treća pobeda u kvalifikacijama za SP: Fudbaleri Srbije savladali Luksemburg
Treća pobeda u kvalifikacijama za SP: Fudbaleri Srbije savladali Luksemburg - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je treću pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru, a pred ekipom selektora Dragana Stojkovića danas je na stadionu "Rajko Mitić" pala ekipa Luksemburga - 4:1 (2:0).

Znalo se i pre ove utakmice da su "orlovi" kvalitetniji tim od gostiju i sve osim sigurne pobede Srbije bilo bi veliko iznenađenje, a tako je i bilo. Mada je bilo kratkog perioda meča kad su igrači Luksemburga opasno ugrožavali trijumf Srbije.

Fudbaleri u crvenim dresovima su sve vreme potpuno dominirali na terenu, držali loptu u svojim nogama i bez mnogo potrošene snage i energije ostvarili su pobedu koja ih je izbacila na čelnu poziciju grupe A, budući da imaju bolju gol razliku od Portugala, koji takođe ima 10 osvojenih bodova iz četiri meča.

 

 

Centralna figura i susreta i ovoga puta je bio Aleksandar Mitrović koji je sa dva gola u prvom periodu igre praktično rešio pitanje pobednika, a na svoj konto u dresu reprezentacije upisao 42. i 43. gol.

Značajnu ulogu napadač Fulama imao je i kod trećeg pogotka "orlova", kada je loptu u svoju mrežu nakon njegovog udarca glavom i odbrane golmana Morisa uputio Maksim Šeno, a tačku na pobedu je stavio Nikola Milenković u poslednjem minutu utakmice..

Na žalost, u akciji kod trećeg gola Mitrović je dobio povredu lica pa ga je selektor Dragan Stojkovići izveo iz igre, ali se čini da je to više iz predostrožnosti nego zbog nemogućnosti da robusni centarfor nastavi meč.

Ono što može da zabrine stručni štab Srbije pred gostovanje u Dablinu, koje je na programu za tri dana, je podatak da je odbrana državnog tima još jednom kapitulirala u ovim kvalifikacijama i toi pod hitno mora da se ispravi.

Komentari (0)

Sport