Fudbal

Plan selekcije Srbije za Katar: Ronaldu u goste doći kao lider grupe

Komentari

Autor: Euronews

06/09/2021

-

12:08

Plan selekcije Srbije za Katar: Ronaldu u goste doći kao lider grupe
Fudbalska reprezentacija Srbije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Lepo je videti tabelu A grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru gde je selekcija Srbije na prvom mestu ispred Portugalije. Ove selekcije su osvojile po 10 bodova u prva četiri kola, mi imamo za gol boljhu giol razliku i s obzirom na do sada viđeno između ove dve selekcije vodiće se velika borba za pobednika grupe i direktan plasman na SP.

Srbija sutra od 20.45 minuta igra u Dablinu protiv Republike Irske, kako su naveli, prvi od tri "finala" jer je računica jasna - treba doći na poslednji duel 14. novembra u Portugaliju kao prvoplasirani. 

S obzirom da na konačna plasman u grupi odlučuje gol razlika, a ne međusobni skor, "orlovi" se nadaju da bi uz devet bodova iz mečava protiv Irske, Luksemburga i Azerbejdžana mogli u Lisabon da slete kao lideri i sa dve opcije koje ih vode direktno u Katar - remijem ili pobedom.

Srpski nacionalni tim 9. oktobra gostuju Luksemburgu, 12. dočekuju Azerbejdžan, a 14. novembra ide na noge Portugaliji. 

MN Press

 

 

Sa druge strane, Portugalci sigurno imaju isti plan da Srbiju dočekaju kao lideri grupe. Izabranici Fernanda Santoša sutra gostuju Azerbejdžanu (18.00), 12. oktobra su domaćini Luksemburgu, 11. novembra putuju u Dablin na megdan Republici Irskoj, a posle tri dana dočekuju Srbiju.

Ukoliko izabranici Dragana Stojkovića nastave da pružaju ovako efikasne partije vrlo je izvesno da možda i mogu da dostignu željeni cilj i da uz devet bodova ostvare gol razliku za prvo mesto. Onda im sledi derbi sa Kristijanom Ronaldom, ali su šanse mnogo veće ako rival bude imao imperativ pobede.

"Idemo utakmicu po utakmicu, iskreno verujem da možemo do Portugalije da zabeležimo sve pobede i da stignemo kao prvoplasirani", rekao je pre nekoliko dana na ovu temu kapiten Dušan Tadić.

 

 

Preostali mečevi u A grupi kvalifikacija za SP

Utorak, 7. septembar

Azerbejdžan - Portugalija 18.00

R. Irska - Srbija 20.45

Subota 9. oktobar

Azerbejdžan - R. Irska 18.00

Luksembrug - Srbija 20.45

Utorak, 12. oktobar

Portugalija - Luksemburg 20.45

Srbija - Azerbejdžan 20.45

Četvrtak, 11. novembar

Azerbejdžan - Luksemburg 18.00

R. Irska - Portugalija 20.45

Nedelja, 14. novembar

Portugalija - Srbija 20.45

Luksemburg - R. Irska 20.45

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport