Fudbal

''Orlovi'' ispustili pobedu u finišu: Autogol Srbije doneo bod Ircima

Komentari

Autor: Euronews

07/09/2021

-

22:40 >> 22:41

''Orlovi'' ispustili pobedu u finišu: Autogol Srbije doneo bod Ircima
AP Photo/Peter Morrison - Copyright Tanjug/AP Photo/Peter Morrison

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je sa selekcijom Irske rezultatom 1:1 u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Gol za Srbiju postigao je Sergej Milinković-Savić u 20. minutu, a izjednačujući gol Irske bio je delo Nikole Milenkovića, koji je zatresao sopstvenu mrežu.

 

 

Tok utakmice:

Kraj

Igrao se 89. minut kada je Nemanja Gudelj pokušao sa 40 metara da iznenadi Bazunua, ali je lopta pogodila samo okvir gola.

Gol. Irska je izjednačila u 86. minutu autogolom Nikole Milenkovića.

Imao je popularni SMS šansu u 80. minutu ponovo nakon centaršuta Dušana Tadića. Dobro je šutirao glavom vezista, ali je lopta otišla pored gola.

Nova fenomenalna akcija ''Orlova''. Kostić je ubacio loptu sa levog boka, a Mitrović fantastično reagovao i šutirao. Ipak, Bazunu je ponovo bio postavljen tačno kako treba.

Sjajna prilika za Srbiju u 57. minutu meča. Đuričić se dobro ubacio iz drugog plana i uputio loptu ka Mitroviću, koji veoma dobro šutira, međutim Bazunu je opet odlično reagovao.

Poluveme.

 

 

Srbija je izvela fantastičnu akciju u 39 minutu. Strahinja Pavlović je poslao dugu loptu na Vlahovića, koji je spustio grudima za Mitrovića, a ovaj je odlično šutirao, međutim Bazunu je dobro reagovao i odbranio.

Filip Đuričić je u 29. minutu šutirao sa 16 metara, veoma snažno ali neprecizno i lopta odlazi pored gola.

Gooooool! Srbija je povela sa 1:0 golom Sergeja Milinković-Savića. Dušan Tadić je ubacio loptu iz ugla a najviši u skoku bio je vezista Lacija, kojije poslao loptu u mrežu Iraca.

Prva prilika za Irsku u 17. minutu. Džef Hendrik je pokušao udarcem sa dvadesetak metara, međutim lopta odlazi malo pored desne stativa srpskog gola.

Nova šansa u petom minutu. Dafi je bio neoprezan, a Dušan Vlahović je to iskoristio i izašao pred gol Irske, ali je golman, Gavin Bazunu uspeo da odbrani udarac napadača Fiorentine.

Šansa za Srbiju već u drugom minutu meča. Filip Kostić je ubacio loptu ka Filipu Đuričiću koji je bio na drugoj stativi, ali je Šejn Dafi uspeo da reaguje i izbaci loptu u korner.

Meč je počeo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

U prvoj utakmici u Beogradu bilo je 3:2 za domaću ekipu. Irska je povela u 18. minutu, ali su ''Orlovi'' uspeli da preokrenu na 3:1 golom Dušana Vlahovića i dva gola Aleksandra Mitrovića. Ipak, Irci su do kraja uspeli da zatresu mrežu još jednom, ali ne i da izbegnu poraz.

U današnjem meču u timu domaćina neće biti kapitena Šejmusa Kolmana, kao ni napadača Brajtona, Arona Konolija, koji je takođe zadobio povredu u utakmici protiv Azerbejdžana od koje se još uvek nije oporavio.

U ekipi Dragana Stojkovića neće biti Matije Nastasića, koji se na treningu požalio na povredu.

Ranije danas je Portugal uspeo da savlada ekipu Azerbejdžana sa 3:0.

Irska: Bazunu - Omobamidele, Dafi, Igan - Doerti, Mekgret, Kulen, Hendrik, Meklin - Brauni - Ajda

Srbija: Rajković - Milenković, Veljković, Pavlović - Đuričić, Gudelj, Milinković Savić, Kostić - Tadić - Vlahović, A. Mitrović

Komentari (0)

Sport