Fudbal

Jedan je Mitrović: Neverovatno koliko se daje za Srbiju

Komentari

Autor: Euronews

08/09/2021

-

09:07

Jedan je Mitrović: Neverovatno koliko se daje za Srbiju
Aleksandar Mitrović - Copyright Tanjug/(AP Photo/Peter Morrison)

veličina teksta

Aa Aa

Fraktura na jagodičnoj kosti nije bila dovoljno "teška povreda" da bi Aleksandar Mitrović propustio meč u Dablinu.

Iako ga posle povrede u duelu sa Luksemburgom niko nije očekivao u timu u Dablinu, "Mitrogol" je igrao kao da je potpuno fit. Odigrao je 90 minuta herojski, nije postigao gol, ali je na terenu bio važan faktor u dobroj igri "orlova".

"Neverovatno je sa kolikom željom i voljom igra Mitar za Srbiju. To je i u Dablinu pokazao. Retko koji igrač bi sa tom vrstom pobede bi uopšte pomislio da izađe na teren, a kamoli da odigra meč. To zaslužuje apsolutan respekt. Borio se fenomenalno, iako je rizikovao težu povredu. To je vrlo nezgodna povreda. Kao i on, svi su pružili ono što sam tražio od njih. Imam punu satisfakciju u naš stil. Želimo da igramo napadački, na gol više, bez bojazni od imena protivnika ili od terena. Srbija mora da igra ovakav fudbal, mislim da to i navijači prepoznaju", nije propustio selektor Stojković da pohvali Mitrovića.

Napadač Fulama je samo još jednom iskazao da za Srbiju igra punog srca i daje svoj maksimum. Zato i ne čudi što ga u nacionalnom dresu "voli gol" te je odavno sa 43 pogotka u 66 mečeva najbolji strelac u istoriji.

Komentari (0)

Sport