Fudbal

Počinje grupna fazaLige šampiona: Život Barse bez Mesija, Bajern za spektakl na "Kamp Nou"

Komentari

Autor: Euronews

14/09/2021

-

09:40

Počinje grupna fazaLige šampiona: Život Barse bez Mesija, Bajern za spektakl na "Kamp Nou"
FK Barselona - Copyright Tanjug AP/Masanori Takei

veličina teksta

Aa Aa

Utakmicama prvog kola u grupama E, F, G i H počinje grupna faza Lige šampiona za sezonu 2021/22 i svi mečevi se prenose na kanalima TV Arena sport. Derbi večeri igra se na stadionu "Kamp Nou" gde će domaća Barselona dokečati minhenski Bajern.

Barselona će posle prošlosezonske eliminacije u osmini finala od PSŽ-a pokušati da ove sezone ostvari bolji rezultat. Barsa je solidno otvorila prvenstvo, savladani su Real Sosijedad i Hetafe, dok je meč sa Atletik Bilbaom u gostima završen rezultatom 1:1. Bajern je, kao i njegov večerašnji rival, zaustavljen od PSŽ-a ali u četvrtfinalu. U Bundesligi ima tri pobede uz remi u Menhengladbahu sa Borusijom 1:1. Bavarci su za vikend bili ubedljivi u Lajpcigu 4:1. Barselona je ovog leta ostala bez zaštitnog znaka Lionela Mesija, poslednjeg dana prelaznog roka prodat je Atletiku i Antoan Grizman a uz sve to ima veliki broj odsutnih igrača. Povređeni su Aguero, Brejtvejt, Dembele, Dest, Fati, Serhi Roberto i Vage. Bajern je bez Levandovskog, Gnabrija i Tolisa.

U drugom meču ove grupe Dinamo Kijev dočekuje Benfiku i čini se da će se ova dva kluba boriti za treće mesto koje vodi u šesnaestinu finala Lige Evrope. Prvak Ukrajine će nastupiti bez povređenog Besedina, dok za Benfiku neće igrati kapiten Andre Almeida i suspendovani Lukas Verisimo.

 

 

Mančester junajted u grupi F gostuje u Bernu ekipi Jang Bojsa. "Crveni đavoli" sa povratnikom Kristijanom Ronaldom imaju visoke ambicije u elitnom takmičenju. Povređeni su Rašford i Aleks Teles, dok je neizvestan nastup Kavanija, Hendersona, Džonsa i Maktominija. Šampion Švajcarske, koji je u plej-ofu bio bolji od Ferencvaroša, na ovom meču ne može da računa na kapitena Luštenbergera i Petinjata. Pod znakom pitanja su Lefor, Monteiro i Nsame.

Viljareal će na "Keramici" ugostiti Atalantu. Tim Unaja Emerija posle prošlosezonskog osvajanja Lige Evrope ima visoke ambicije u Ligi šampiona. Za "Žutu podmornicu" na ovom meču neće nastupiti Čukvueze, golgeter Žerard Moreno i Pareho. Ekipa Đan Pjera Gasperinija je prošle sezone zaustavljena u osmini finala od Real Madrida. Tim iz Bergama nije baš dobro otvorio sezonu u Seriji A, u prva tri kola osvojio je četiri boda. Atalanta je na ovom meču bez povređenih Hatebura i Murijela.

U grupi G zanimljivo će biti u Sevilji gde domaćin dočekuje Salcburg. Tim Žulena Lopetegija ima sedam bodova u prva tri kola španske Primere, a na ovom meču može da računa na sve igrače. Nemanja Gudelj, baš kao i Marokanac Idrisi, nije licenciran za grupnu fazu. U drugom meču grupe Lil će na stadionu "Pjer Moroa" biti domaćin Volfsburgu. Šampion Francuske ponovo je u eliti posle sezone odsustva, a u meču prvog kola lišen je pomoći povređenih Bambe, Renata Sanšesa i Vee. "Vukovi" se posle šest godina vraćaju u Ligu šampiona. Prošle sezone bili su četvrti u Bundesligi, dok su ovu otvorili maksimalnim učinkom u prva četiri kola.

 

 

Branilac trofeja, londonski Čelsi, dočekuje na Stamford Bridžu ruski Zenit. Plavci će imati težak zadatak da ponovo dođu na tron evropskog fudbala. U prva četiri kola u Premijer ligi nisu trijumfovali samo na Enfildu u duelu sa Liverpulom (1:1). Čelsi je na ovom meču bez povređenog Pulišića, dok je neizvestan nastup Kantea, koji ima povredu članka. Zenit je, nakon osvajanja titule u ruskom šampionatu, dobro otvorio i ovu sezonu. Tim Sergeja Semaka je osvojio 17 od mogućeg 21 boda u prvih sedam kola, a na ovom meču neće moći da računa na Ozdojeva, dok je pod upitnikom Karavajev. 

Juventus će gostovati Malmeu u drugom meču ove grupe. Tim Masimilijana Alegrija nema pobedu u prva tri kola Serije A, na ovom meču ne računa na povređene Artura, Kuadrada i novajliju Kaja Žorža. Prvak Švedske, koji je u plej-ofu eliminisao bugarski Ludogorec, biće lišen pomoći povređenih Dalina, Knudsena, Levickog, Mojsandera, Penje i Toivonena, a u sastavu se očekuje novopečeni srpski reprezentativac Veljko Birmančević.

Raspored:

GRUPA E

21.00: Dinamo Kijev-Benfika (TV Arena Sport 5) 

21.00: Barselona-Bajern (TV Arena Sport 1)

GRUPA F

18.45: Jang Bojs-Mančester junajted (TV Arena Sport 1)

21.00: Viljareal-Atalanta

GRUPA G

18.45: Sevilja-Salcburg (TV Arena Sport 3)

21.00: Lil-Volfsburg

GRUPA H

21.00: Malme-Juventus (TV Arena Sport 4)

21.00: Čelsi-Zenit (TV Arena Sport 3)

Komentari (0)

Sport