Fudbal

Šampion priredio "toplu dobrodošlicu" Bohumu: Sedam golova Bajerna na Alijanc areni

Komentari

Autor: Euronews

18/09/2021

-

18:21 >> 18:23

Šampion priredio "toplu dobrodošlicu" Bohumu: Sedam golova Bajerna na Alijanc areni
Maksim Čupo Moting - Copyright (Sven Hoppe/dpa via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Peto kolo Bundeslige ostaće u lošem sećanju za fudbalere Bohuma, pošto su na gostovanju minhenskom Bajernu ubedljivo poraženi 7:0.

Bohum se posle dugo vremena vratio u elitu, a "toplu dobrodošlicu" na "Alijanc areni" priredili su mu Bavarci, koji su sa sedam pogodaka došli do 20. gola u nemačkom prvenstvu.

Goleadu u Minhenu započeo je Sane u 17. minutu, a do kraja poluvremena čuvar mreže gostujuće ekipe kapitulirao je još tri puta, nakon pogodaka Kimiha, Gnabrija i autogola Lampropulosa.

Domaći navijači imali su prilike da uživaju i u drugom delu utakmice, koji je protekao u napadima izuzetno motivisanog šampiona.

Levandovski je načeo mrežu Rajmana u drugom poluvremenu, do kraja utakmice Kimih je postigao još jedan gol, a konačan rezultat postavio Moting, 10 minuta pred kraj susreta.

Treba napomenuti da se i u strelce upisao Tomas Miler u samoj završnici meča, ali je njegov pogodak poništio VAR zbog ofsajda.

Četvrtom pobedom u prvenstvu Bajern se sa 13 bodova ponovo domogao prve pozicije na tabeli Bundeslige, sa bodom više od Volfsburga, koji ima utakmicu manje.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport