Fudbal

Poketino se oglasio posle sukoba sa Mesijem: Trener je taj koji donosi odluke, svidelo se to nekom ili ne

Komentari

Autor: Euronews

20/09/2021

-

10:05

Poketino se oglasio posle sukoba sa Mesijem: Trener je taj koji donosi odluke, svidelo se to nekom ili ne
Poketino se oglasio posle sukoba sa Mesijem: Trener je taj koji donosi odluke, svidelo se to nekom ili ne - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri PSŽ savladali su na svom terenu Olimpik iz Liona 2:1, u meču šestog kola Lige 1. Utakmicu je obeležio detalj iz 76. minuta, kada je trener domaćeg tima Maurisio Poketino zamenio Lionela Mesija sa Ašrafom Hakimijem.

Potez argentinskog stručnjaka iznenadio je ceo fudbalski svet, kao i legendarnog fudbalera, koji je bio poprilično izrevoltiran odlukom zemljaka, pa je čak odbio i da se rukuje sa njim po izlasku sa terena.

Ovaj detalj je bio glavna tema na konferenciji za medije posle utakmice, a Poketino je istakao da je doneo odluku za koju je smatrao da je bila najbolja za ekipu.

"Svi znaju da imamo niz sjajnih igrača, imamo ekipu od 35 odličnih fudbalera. Među njima biramo kadar za utakmice, ali i da pravimo promene u toku mečeva kako bismo uradili ono što je najbolje za tim. Nekad su odluke dobre, nekad loše, ali trener je taj koji mora da donese te odluke. To se može svideti nekom ili ne. Pitao sam Mesija kako je, rekao je da je sve u redu. Nemamo nikakvih problema", rekao je Poketino i dodao:

"Zamenio sam Mesija kako bi ga zaštitio od moguće povrede u budućosti, a dolaze i važne utakmice u Evropi, za koje ga moramo sačuvati", poručio je trener PSŽ.

Komentari (0)

Sport