Fudbal

Kuman traži podršku, Laporta bira između Martineza i Ćavija

Komentari

Autor: Euronews

22/09/2021

-

13:50

Kuman traži podršku, Laporta bira između Martineza i Ćavija
Kuman traži podršku, Laporta bira između Martineza i Ćavija - Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalski klub Barselona prolazi kroz jednu od najvećih kriza, a sukob predsednika Đoana Laporte i trenera Ronalda Kumana ne jenjava.

Mediji u Španiji prenose da je Kuman na izlaznim vratima, a holandski trener se pojavio na pres konferenciji pred duel sa Kadizom u La ligi, ali nije odgovarao na pitanja novinara.

Kuman se javnosti obratio putem saopštenja koje je pročitao, a u kom je tražio podršku, ali i strpljenje, jer je ekipa u fazi rekonstrukcije i mora da se formira bez značajnih finansijskih sredstava.

"Klub je sa mnom kao trenerom u situaciji rekonstrukcije. Financijska situacija kluba vezana je za rezultate i obrnuto. To znači da moramo obnoviti tim bez finansija. Potrebno je vreme. Današnji mladi igrači mogu postati nove svetske zvezde za nekoliko godina. Dobra je stvar što mladi ljudi imaju mogućnosti poput Ćavija i Inieste u prošlosti da igraju i da se iskažu. Ali, potrebno je strpljenje. Evropski fudbal važna je škola za ove talente i ne možemo se nadati čudu u Ligi šampiona. Poraz od Bajerna mora se gledati u ovoj perspektivi. Proces u kojem se nalazimo zaslužuje bezuslovno poštovanje, rečima i delima", istakao je Kuman i potom nastavio:

"Postoji podrška u tehničkoj politici i u našem procesu. Znam da to novinari prepoznaju, nije ovo prvi put u istoriji Barselone da se to dogodilo. Računamo na vašu podršku u ovim teškim vremenima. Kao ekipa i kao igrači zadovoljni smo velikom podrškom navijača, poput one u utakmici protiv Granade kod kuće. Napred Barsa i hvala ti", naveo je Kuman.

Laporta, s druge strane, po pisanju španskih medija već sprema novo rešenje za klupu katalonskog giganta.

Pominju se dva imena: selektor Belgije Roberto Martinez i legenda kluba Ćavi Ernandez, koji vodi Al Sad u Kataru.

Otkaz Kumanu koštao bi između šest i 12 miliona evra, u zavisnosti od nagodbe.

Komentari (0)

Sport