Fudbal

Strpljenja je sve manje, Barsa tone sve dublje: "Marka" piše da je ekipa smešna

Komentari

Autor: Euronews

24/09/2021

-

10:19

Strpljenja je sve manje, Barsa tone sve dublje: "Marka" piše da je ekipa smešna
Barselona protiv Kadiza - Copyright Tanjug/AP Photo/Miguel Morenatti

veličina teksta

Aa Aa

Otišao je Lionel Mesi i sve se srušilo u Barseloni. Gigant sa Kamp Noua ne liči na klub koji je godinama harao Primerom i evropskim fudbalom. Predviđanja da će Barsa krenuti da tone kada je napusti Argentinac, počela su da se obistinjuju.


Barselone je trenutno sedma u španskom prvenstvu, a iz pet utakmica ima samo dve pobede. Doduše, i dalje je bez poraza. Ta činjenica, međutim, nije dovoljna za navijače i fudbalsku javnost u Španiji, koja smatra da su Katalonci ove sezone "smešni".

 



Upravo tako glasi naslov u uticajnoj "Marki" – "Ova Barselona je smešna". I sve to posle još jednog kiksa, ovaj put na gostovanju Kadizu, gde nije bilo golova. Trener Ronald Kuman je pred otkazom i do njega do sada nije došlo, prema procenama španskih kolega, samo zbog jake klauzule u ugovoru, zbog koje je klub dužan da isplati preko 10 miliona evra Holanđaninu ukoliko mu se pre vremena zahvali.

Kuman je čak kritikovan i od kapitena Đerara Pikea.

"Nisam ovde da bih se borio za drugo ili treće mesto. Ovde sam kako bih se takmičio za svaki trofej. Ova ekipa ima sve što treba i ponosan sam na nju. Uveren sam, uprkos tome što imamo problema, da ćemo se boriti za vrh. Ekipa je motivisana, a ponekad morate proći i kroz ove trenutke", poručio je legendarni defanzivac Barselone.

 


 

Barsa je bez pobede na tri uzastopne utakmice u svim takmičenjima. Kuman nije želeo sa novinarima da razgovara o svojoj budućnosti na Kamp Nou.

"Ako predsednik želi da razgovara, imamo dovoljno vremena", rekao je trener, koji je pre toga komentarisao utakmicu protiv Kadiza na kojoj je isključen zbog prigovora.

"U ovoj zemlji te isključe ni zbog čega. Samo sam četvrtom sudiji rekao da bi igru trebalo zaustaviti jer je druga lopta na terenu", otkrio je Kuman.

Komentari (0)

Sport