Fudbal

Hakimi govorio o Mesiju i Mbapeu: Leo je povučen i tih, sa Kilijanom imam dosta toga zajedničkog

Komentari

Autor: Euronews

24/09/2021

-

18:30

Hakimi govorio o Mesiju i Mbapeu: Leo je povučen i tih, sa Kilijanom imam dosta toga zajedničkog
AP Photo/Christophe Ena - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

veličina teksta

Aa Aa

Marokanski fudbaler, Ašraf Hakimi, brilijantno je počeo sezonu u svom novom klubu, Pari sen Žermenu.

Mladi bek je ovog leta stigao u francusku prestonicu i već se fenomenalno uklopio. Njegova dva gola na utakmici protiv ekipe Meca(2:1) u prošlom kolu doneli su Poketinovoj ekipi nova tri boda, a treba napomenuti da je drugi gol postigao u nadoknadi vremena i to slabijom, levom nogom.

Njegov bivši klub, Real Madrid mu je pružio dosta toga i na naki način je zaslužan što je Hakimi tu gde jeste. Ipak, Marokanac u ''kraljevskom klubu'' i nije dobio pravu šansu:

"Real Madrid je klub mog detinjstva, zahvaljujući njemu sam danas ovde. Tamo sam proveo više od 12 godina i zahvalan sam klubu za sve. Nisam imao priliku da uspem u njemu, ali nikada ne znate šta budućnost nosi", rekao je Hakimi u intervjuu za francuski Ekip, a potom otkrio da nije očekivao da će biti prodat:

"Ćaskao sam sa prijateljima ispred kuće kada mi je zazvonio telefon. Pogledao sam i video - zove me Zidan! Rekao mi je da ću igrati i nisam očekivao odlazak. Puno sam naučio od njega. to što se desilo 2020. godine nema veze sa njim. Postoje drugi aspekti poput Kovida koji su me naterali da odem. Ono što smo razgovarali ostaće između nas, ali on je bio drugačijeg mišljenja", izjavio je Hakimi.

Za kraj razgovora, otkrio je kakav odnos ima sa zvezdama PSŽ-a, Lionelom Mesijem i Kilijanom Mbapeom:

"Nisam očekivao, kao što niko i nije, da će Mesi napustiti Barsu. Igrao sam sa brojnim velikim igračima, ali ne i sa njim. Sada živim san. Iznenadilo me je kako se ponaša. Vrlo je jednostavan, miran, tih", objašnjava Ašraf, a zatim ističe da sa Mbapeom imao jako dobar odnos:

"Obojica smo mladi, imamo puno toga zajedničkog, iste stvari nas zanimaju. Prijateljstvo nas čini boljim i komplementarnijim na terenu".

Komentari (0)

Sport