Fudbal

Nekompletna Zvezda deklasirala Novi Pazar 4:0: Debi gol Dragovića, majstorije Kataija i Sanoga

Komentari

Autor: Euronews

26/09/2021

-

17:48 >> 19:39

Nekompletna Zvezda deklasirala Novi Pazar 4:0: Debi gol Dragovića, majstorije Kataija i Sanoga
Dragović - Copyright FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je napala od starta i već u 20. minutu vodila je sa 3:0. Prvi prekid doneo je i vođstvo. Posle skraćenog kornera, Loi Dioni je prebaciom loptu sa prve na drugi stativu a Aleksandar Dragović je postigao prvenac u crveno-belom dresu.

 

 

Ivanić je već u 8. minutu mogao da uveća prednost, na odličan pas Kataija "četvorka" Zvezde je izašao sam pred golmana Vujanca ali nije uspeo da ga lobuje. Ipak, Aleksandar Katai je u 14. minutu namestio loptu na 20 metara od Vujanca a onda postigao maestralan pogodak iz slobodnog udarca. Pogodio je sam rogalj, neodbranjivo.

 

 

Seku Sanogo je do skora gledao sam kako da obavi svoj posao u defanzivi, ali u ovoj sezoni je počeo da pokazuje i ofanzivne sklonosti. Postigaol je gol protiv Proletera, a danas je u Novom Pazaru opalio u 20. minutu sa 20 metara i skinuo paučinu.

 

 

Tu je priča oko konačnog pobednika bila završena. Zvezda je igrala bez Gajića, Krstičića, Bena i Pavkova, dvojice golmana Borjana i Gordića, pa je na klupi rezervni golman bio 16-godišnji Stzefan Marinković. Prvi put je na klupi bio i Aleksa Vukanović. Pretio je Novi Pazar u prvom delu, najbliži golu je bio Aganspahić, ali nijedan udarac nije išao u okvir gola.

Odmorio je Dejan Stanković Aleksandra Kataija i M irka Ivanića, dao je šansu Staniću i Rišairu Živkoviću, ali se nmije mnogo toga bitno dešavalo u odnosu snaga. Pazar je pokušavao da pripreti, Zvezda je imala bolje prilike i posle promašenog zicera Rišaira, gosti su došlo do vođstva od 4:0. Golman Vujanac srušio je Dionija u 65. minutu, ali mu je i odbranio penal. VAR soba je reagovala, videla da je golman Vujanac prerano istrčao i penal je bio ponovljen. Isti akteri, ali je ishod bio drugačiji - Dioni je zakucao loptu pod prečku.

 

 

Do kraja meča videli smo dva odlična slobodnjaka Gelora Kange, jedan FIlipa Falka i tri odbrane Vujanca, daleko najistaknutijeg igrača domaćina. Zvezda je ostvarila sedmu pobedu u Linglong Superligi Srbije, došla do 23 boda i mirnije putuje u Bugarsku na duel sa Ludogorecom u četvrtak u okviru drugog kola F grupe Lige Evrope (21.00).

Novi Pazar - Crvena zvezda 0:4 (0:3)

Strelci: Dragović u 3, Katai u 14, Sanogo u 20, Dioni u 68. iz penala Stadion: Gradski u Novom Pazaru. Bez gledalaca zbog kazne. Sudija: Lazar Lukić (Beograd).

Novi Pazar: Vujanac - Vlajković (od 73. Parađina), Kojčić, Pavišić, A. Islamović - S. Islamović (od 46. Zimonjić), Lončar, Delimeđac (od 68. Kalezić) - Ratković, Nikčević (od 46. Džamaludinov) - Aganspahić (lod 79. Kiković).

Crvena zvezda: Popović - Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić (od 73. Nikolić) - Sanogo (od 68. Nj. Petrović), Kanga - Falko, Ivanić (od 46. Stanić), Katai (od 46. R. Živković) - Dioni (od 74. Lazetić).

Komentari (0)

Sport