Fudbal

Pobeda Lacija u gradskom derbiju: Sergej Milinković-Savić načeo mrežu Rome

Komentari

Autor: Euronews

26/09/2021

-

20:12

Pobeda Lacija u gradskom derbiju: Sergej Milinković-Savić načeo mrežu Rome
Sergej Milinković Savić - Copyright Tanjug/(AP Photo/Andrew Medichini)

veličina teksta

Aa Aa

Spektakularan je bio 155. rimski derbi, u sjajnom tempu viđeno je sve što fudbal čini magičnom igrom, golovi, potezi, strast, energija, ali i vatrena atmosfera na tribinama Olimpika. Na kraju spektakla u 6. kolu Serije A, trijumf Lacija 3:2 (2:1).

Fantastičan gol, pa drama u kojoj se našao Sergej Milinković-Savić završili su se hepiendom po srpskog reprezentativca na startu meča. Imaće Sergej samo bol u vilici, ali to je srećna okolnost za sve što se dešavalo u 10. minutu kada je postigao vodeći gol za Lacio, njegov prvi u "derbiju kapitale".

Luis Felipe je maestralno centrirao na visinu penala, Sergej je skočio i ubacio loptu u gol, ali je golman Rome Rui Patrisio zakasnio i levom rukom ga udario u glavu. Pao je Sergej, u momentu je i svest iszubio, pritrčali su igrači, lekari, ali se sve završilo dobro, bez potresa mozga i fraktura. 

Lacio je sjajno koristio greške igrača Rome, Ćiro Imobile je povukao polukontru, asistirao Pedru koji je sa 15 metara pogodio mrežu za vođstvo u 19. minutu od 2:0. Tim Žozea Murinja došao je sebi, počeo da igra, Veretu i Zaniolo (stativa) su propustili dve prilike, a onda je posle kornera Ibanjez u 41. minutu udarcem glavom smanjio na 2:1. Mogao je Imobile do gola, ali je promašio zicer sa pet metara.

Lacio se uzdao u sjajnu tranziciju. Imobile je u drugom delu promašio i drugu veliku priliku na meču, ali je zatim zabeležio drugu maestralnu asistenciju. Luis Alberto je izbacio golgetera u prostor, on je je sa dva sjajna poteza izbacio golmana i dvojicu defanzivaca iz balansa, asistirao ka Felipe Andersonu koji je lako povisio na 3:1 u 63. minutu. "Vučica" se nije predavala, Akpe Akpre je srušio Zaniola a sudija Marko Gvida je pokazao na belu tačku. Veretu je matirao Rejnu pa je od 69. minuta bilo 3:2 za Lacio.

Dobro se branio Lacio, Rejna se istakao sa dve parade, a Roma nije imala snage da se izvuče pa je Lacio trijumfovao.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari (0)

Sport