Fudbal

Partizan ubedljiv protiv Spartaka 5:0: Stvara se pakleni tandem Rikardo Gomeš - Kvinsi Menig

Komentari

Autor: Euronews

26/09/2021

-

22:05 >> 22:21

Partizan ubedljiv protiv Spartaka 5:0: Stvara se pakleni tandem Rikardo Gomeš - Kvinsi Menig
Kvinsi Menig - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Šokatni raskid ugovora sa Sejdubom Sumom nije izbacio iz fokusa igrače Partizana koji su nastavili da melju rivale u Linglong Superligi. Spartak je došaoi sa nekim ambicijama a završio je meč deklasiran u svakom smislu 5:0 (2:0).

Kvinsi Menig i Rikardo Gomeš postaju sjajna udarna igla "crno-belih", posebno je Holanđanin igrom, asistencijama, golom oduševio navijače, dok je golgeter sa Zelenortskih ostrva nastavio da nemilosrdo rešeta mreže. Sa dva gola uvećao je ligaški saldo na 12, a ovosezonski na 16 golova od ukupno 17 mečeva.

 

 

Kvinsi Menig je sjajno spojio Rikarda Gomeša sa golom, prvi strelac lige je bez problema predriblao i golmana i sa metra ubacio loptu u mrežu. Bio je to 11. ligaški gol maestralnog golgetera sa Zelenortskih ostrva, a 15. u sezoni.

Nikola Terzić je raskošani talenat demonstrirao u 16. minutu kada je lobovao golmana Dubljanića ali na svoju žalost za malo biuo neprecizan.

Spartak je digao glavu sredinom drugog deka, Dunđerski je pripremio šansu Srećkoviću ali on je sa 13-14 metara šutirao iznad gola.

Kvinsi Menig je bio raspoložen za igru, pokazao je auditorijumu da ima sjajan lažnjak i odličan pregled igre, ali njegovu asistenciju Rikardo Gomeš nije uspeo da realizuje. I Natho je bio u dobroj poziciji u 35. minutu, ali je na 14 metara bio izblokiran.

 

 

Kvinsi Menig je zabeležipo i drugiu asistenciju u prvom minutu nadoknade. Njegov pas je propustio Rikardo Gomeš, a na drugoj stativi Nikola Terzić je matirao Dubljanića.

Velikom prilikom Terzića (pogodio Dubljanića sa šest metara) počeo je drugi deo u kome se ništa na terenu nije promenilo. Partizan je nastavio da dominira, kvalitetom i brzinom dolazi stalno u mogućnost da ugrožava rivala. Odlično veče Kvinsi Menig je kruniosao sjajnim golom u 61. minutu. Holanđanin je iskosa sa leve strane desnom nogom pogodio suprotan ugao za aplauz na otvorenoj sceni.

 

 

Prve minujte posle Santa Klare dobio je i oporavljeni Danilo Pantić, ali Rikardo Gomeš je superligaški gol broj 12, a četvrti na meču postigao na sličan način kao i prvi. Pas Jovića je bio odličan, dribling napadača ponovo majstorski a egzekucija laka.

 

 

Do kraja meča Dubljanić je pokazao da je kvalitetan golman, a crno-beli da ne staju, pa je Holender na pas Jovića postavio konačnih 5:0. Lider je učvrstio vođstvo na tabeli, pa i dalje sa utakmicvom više imaju pet bodova više od Crvene zvezde.

Partizan – Spartak 5:0 (2:0)

Strelci: Rikardo Gomeš u 14. i 64, Terzić u 45+1, Menig u 61. i Holender u 90. minutu. Stadion: Partizana. Gledalaca: oko 6.000. Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija).

Partizan: Popović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Obradović – Zdjelar (od 65. Jojić), Šćekić – Terzić (od 62. Jović), Natho (od 62. Pantić), Menig (od 62. Holender) – Rikardo (od 65. M. Živković).

Spartak: Dubljanić – Dunđerski (od 55. Milošević), Bogdanović, Bogićević, Ivančević (od 65. Branković), Bjelica - Šimura (od 65. N. Nikolić), Srećković, Savković, Šćepanović (od 56. N. Mihajlović) - Tufegdžić.

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport