Fudbal

Sergej Milinković- Savić posle pobede Lacija: Derbi me inspiriše, biće još golova

Komentari

Autor: Euronews

27/09/2021

-

09:15

Sergej Milinković- Savić posle pobede Lacija: Derbi me inspiriše, biće još golova
Sergej Milinković- Savić posle pobede Lacija: Derbi me inspiriše, biće još golova - Copyright Tanjug/(AP Photo/Andrew Medichini)

veličina teksta

Aa Aa

Lacio je prekinuo niz neuspeha u Seriji A, savladao je u spektakularnom gradskom derbiju Romu 3:2 i približio se vrhu tabele.

Srpski reprezentativac Sergej Milinković- Savić bio je jedan od junaka trijumfa jer je već u 10. minutu postigao vodeći gol. Golman "vučice" Rui Patrisio ga je u sudaru kod gola nokautirao kada je promašio loptu, ali na sreću sve se završilo na nekoliko minuta ukazivanja pomoći i bez posledica.

Bio je to Sergejev prvi ligaški, a treći gol ukupno za Lacio protiv Rome, jer je prethodna dva postigao u dvomeču polufinala kupa Italije 2017. godine. Tada je i u pobedi od 2:0 i u porazu od 3:2 postigao po pogodak. Ovaj ligaški mu je posle dve asistencije mnogo značio.

 

 

"Videli ste koliko su nam bili potrebni navijači, došli su u velikom broju i pružili nam sjajnu podršku, tako da su mogli da proslave i odu kući srećni", rekao je Sergej Milinković Savić za DAZN.

Nije krio srpski vezni igrač, koji je imao nekoliko odličnih pasova, da voli derbije i velike mečeve.

"Postigao sam mnogo važnih golova, ovo mi je prvi u ligi, a treći u derbijima, pa ću i ubuduće pokušati da postignem još koji. Konačno smo odigrali sjajnu utakmicu. Bila nam je potrebna pobeda u derbiju da bismo krenuli napred. Moramo da poboljšamo igru. Kada postignemo gol ili dva na prethodnim mečevima, gubimo glad, a drugi tim tako vraćamo u igru. Moramo zaista da radimo na tome da držimo nivo igre tokom svih 90 minuta, da budemo dosledni do kraja“, zaključio je Sergej.

Komentari (0)

Sport