Fudbal

Na programu mečevi drugog kola Lige šampiona: PSŽ dočekuje Siti

Komentari

Autor: Euronews

28/09/2021

-

10:20

Na programu mečevi drugog kola Lige šampiona: PSŽ dočekuje Siti
AP Photo/Francois Mori - Copyright Tanjug/AP Photo/Francois Mori

veličina teksta

Aa Aa

Prvi mečevi drugog kola Lige šampiona biće odigrani u utorak 28. septembra i moći ćete da ih pratite u direktnim prenosima na TV Arena Sport.

Derbi kola svakako je duel ''bogataša'', odnosno,  Pari sen Žermena i Mančester sitija, koji će ujedno biti prilika da se Lionel Mesi i Pep Gvardiola ponovo sastanu, ali ovog puta jedan protiv drugog.

Argentinac je ovog leta prešao u redove francuskog kluba te posle dvadeset godina napustio Barselonu, ne baš na način na koji je želeo.

Čak ni u novom klubu stvari nisu krenule baš kako treba. Naime, u meču domaćeg prvenstva, Leo je ušao u blagi konflikt sa trenerom, Maurisijom Poketinom, koji ga je iz igre izvadio 20 minuta pred kraj pri rezultatu 1:1, što je razbesnelo tridesetčetvorogodišnjeg Mesija.

Sa druge strane, Gvardiola ima manje problema u Sitiju, nego njegov kolega u PSŽ-u. Kevin de Brujne i Fil Foden su se vratili iz povreda i spremni su da doprinesu ekipi.

Pored ovog fenomenalnog spektakla, koji je zakazan za 21 čas na TV Arena Sport 1, moći ćemo da pratimo i duel ekipe Milana i madridskog Atletika, dok će u istoj grupi Porto, za koji nastupa Marko Grujić, dočekati Liverpul, njegov doskorašnji tim.

U okviru grupe C, Ajaks će u Amsterdamu igrati protiv Bešiktaša, gde će Holanđani predvođeni Dušanom Tadićem morati da osvoje sva tri boda ukoliko se nadaju plasmanu u nokaut fazu, dok će u drugoj utakmici grupe snage odmeriti Borusija Dortmund i portugalski Sporting.

Ništa manje neće biti interesantno ni u grupi D, gde Šahtjor u Donjecku dočekuje milanski Inter, a Šerif gostuje Realu u Madridu. Moldavska ekipa je sigurno najprijatnije iznenađenje ovog dela sezone, jer je pored toga što je u kvalifikacijama izbacila Crvenu zvezdu, a potom i Zagrebački Dinamo, u prvom kolu Lige šampiona slavila nad Šahtjorom sa 2:0 i popela se na prvo mesto u grupi.

Grupa A

PSŽ – Mančester siti 21.00

Lajpcig – Klub Briž 21.00

Grupa B

Milan – Atletiko Madrid 21.00

Porto – Liverpul 21.00

Grupa C

Ajaks – Bešiktaš 18.45

Dortmund – Sporting 21.00

Grupa D

Šahtjor – Inter 18.45

Real Madrid – Šerif 21.00

Komentari (0)

Sport