Fudbal

Mesi zadovoljan posle debi gola za PSŽ: Tek ćemo pokazati našu snagu

Komentari

Autor: Euronews

29/09/2021

-

09:35

Mesi zadovoljan posle debi gola za PSŽ: Tek ćemo pokazati našu snagu
Lionel Mesi - Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

Orilo se "Parkom prinčeva" - "Messsiiii, Messsiiii", baš kao što je to do leta odzvanjalo na "Kamp Nou". Lionel Mesi nije briljirao protiv Sitija, ali kada su Englezi pritiskali iz sve snage da izjadnače, "mađioničar" je povukao loptu sa centra, odigrao dupli pas sa Mbapeom i maestralno poslao loptu u sam ugao pečatiravši veliku pobedu Pari sen Žermena nad najvećim rivalom 2:0.

Prvenac Argentinca i pre svega saradnja sa Nejmarom i Mbapeom na meču definitivno je skinula sve sumnje na temu "mogli li ova trojica majstora zajedno?"

"Pokazali smo da možemo da igramo zajedno, da koristimo jedni druge i pokažemo da smo više od saigrača. Ali, mi ćemo tek u budućnosti pokazati svoje performanse. Imali smo protiv Sitija dobre momente, ali moramo da pokušavamo da takvih momenata bude mnogo više. Posebno je važno da podignemo nivo naših izdanja. Zato je rezultat bio važan, a moraćemo da podignemo nivo igre i kontrolišemo utakmicu", rekao je na ovu temu Lionel Mesi.

Publika je ispratila ovacijama tim nad kojim se posle bledog izdanja i remija u Brižu nadvila sumnja.

"Iskreno, ovo je velika pobeda protiv odličnog tima i jednog od favorita u Ligi šampiona. Posebno je bilo važno da pobedimo pogotovo posle remija protiv Briža. Bio sam nestrpljiv da postignem prvi gol ovde, nisam igrao mnogo utakmica, samo jednu ovde na "Parku prinčeva". Ovo je bila tek druga moja utakmica na ovom stadionu i dao sam u pripremi sve od sebe da se oporavim i pomognem saigračima. Zato je trijumf za sve nas bio veoma bitan", zaključio je Argentinac.

Laknulo je svima u Parizu, gazdi Naseru Al Kelaifiju, treneru Maurisiju Poketinu, ali i prvim zvezdama tima. Mesiju je ovo bio 121. gol u Ligi šampiona na 151 utakmici, ima 14 manje od rekordera Kristijana Ronalda.

Komentari (0)

Sport