Fudbal

Trener Partizana jasan pred meč sa Florom: Pobeda nas približava proleću u Evropi

Komentari

Autor: Euronews

29/09/2021

-

12:28

Trener Partizana jasan pred meč sa Florom: Pobeda nas približava proleću u Evropi
Aleksandar Stanojević - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Tri boda sa Kipra protiv Anortozisa dobiće na vrednosti samo ako Partizan sutra od 18.45 (TV Arena sport 1) na stadionu u Humskoj pobedi Floru u drugom kolu B grupe Lige konferencije i ostane na čelnoj poziciji sa maksimalnim učinkom.

Trener Aleksandar Stanojević je zbog toga bio vrlo jasan pred novinarima.

"Ova utakmica može da nam pomogne da prezimimo u Evropi. Flora ima mnogo mnogo internacionalnog iskustva, sedmoricu standardnih reprezentativaca, ali nama pobeda mnogo znači i daćemo sve od sebe da je ostvarimo", rekao je šef struke crno-belih.

Flora je u prvom meču grupe bila poražena kod kuće od Genta (1:0), ali taj rezultat ne zavarava nikog u Humskoj.

"U modernom fudbalu odavno nema slabih rivala. Videli ste kakve rezultate prave ekipe iz Luksemburga, Estonije, juče Šerif iz Moldavije. Svaki rival nosi određenu težinu, mi se tako i pripremamo".

Flora je dobro skautirana.

"Protiv Genta su bili egal, mogla je utakmica da ode rezultatski i na njihovu starnu. Oni imaju sedmoricu igrača koji imaju više evropskih utakmica nego naši fudbaleri. Neki i po 50-60 mečeva. Imaju evropsko iskustvo, Sapinen daje golove, Vasiljev je dobar a u godinama, ima ih još nekoliko. Videćete, oni će igrati visok presing, izaći će na našu polovinu. Mnogo je igrača bilo u selekciji Estonije koja je u Beogradu pobedila Srbiju. Ne razmišljam u pravcu da će biti lako, ali mi smo Partizan, ne bežim od uloge favorita".

Igrao je Stanojević protiv Flore pre 22 godine kada su crno-beli bili u dva meča uverljivi sa ukupnim skorom od 10:1 (6:0 i 4:1).

"Sećam se i Talina i Beograda. Prošlo je mnogo vremena, tada smo bili veliki favoriti što se i videlo na terenu, ali sada je drugačije. Imali smo tada sjajnu ekipu, Saša Ilić, Vlada Ivić, pa Kežman, Đole Tomić i svi bi mogli i danas da igraju"

Partizan nema problema sa povređenim igračima, Lazar Marković i Rikardo Gomeš su fit.

"Treniraju punom parom, imamo sada veći roster i mogućnost da kombinujemo, ali ne bih da otkrivam sastav. Pobeda nas približava proleću u Evropi, zato idemo sa posebnom energijom u utakmicu", uverava Stanojević.

Komentari (0)

Sport