uživo

Partizan pobedio Floru 2:0 (2:0) u Ligi konferencije: Lazar Marković sve sam rešio

Komentari

Autor: Euronews

30/09/2021

-

20:41 >> 20:47

Partizan pobedio Floru 2:0 (2:0) u Ligi konferencije: Lazar Marković sve sam rešio
FK Partizan 1 - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je pobedio Floru 2:0 (2:0) u drugom kolu B grupe Lige konferencije i ostao je na čelu tabele sa maksimalnim učinkom. Lazar Marković je igrao kapitenski, postigao je oba gola u 19. i 42. minutu, vukao je po kiši tim koji nije bio na svom nivou do sigurnih bodova.

I kad ne blista, kad nema onu željenu kontrolu meča, kad nema ni mnogo raspoloženih igrača, ovaj Partizan dođe do rezultata, a onda ulazi u sigurnost, rutinu koji donose dostignuće cilja.

Crno-beli su u meč ušli bez energije, bez one poznate strasti, dozvolivši Flori da iz presinga čak dva puta ugroze Popovića. Mogao je veteran Vasiljev da zaledi Humsku kao kada je u dresu Estonije zatresao mrežu Srbije na ovom istom stadionu. Međutim, nije bio precizan, Popovića nije uspeo da lobuje ni Aliku. I tako su crno-beli tražili sebe do 19. minuta i tada su iz prve akcije poveli. Natho je dugom loptom pronašao Rikarda Gomeša, ovaj je ušao do peterca, šutirao u Igonena, ali je odbitak udarcem glavom kapiten Marković ubacio sa dva metra u mrežu.

MN Press

 

 

Poveli su domaćini i uspostavili onu željenu kontrolu meča, ali ponovo u ofanzivi nisu imali tečne akcije kao u gotovo svakom meču ove sezone. I kad je Flora malo došla sebi, usledio je novi "blic krig" u režiji Lazara Markovića. Povukao je loptu po desnoj strani, povukao u sredinu i šutirao levom nogom. Na putu ka Igonenu dokačio ju je Somets i skrenuo u mrežu. Kapiten crno-belih je do sada jedini put dva gola postigao u dresu Partizana i to 25. septembra 2019. godine protiv Javora.

Jak blok, kontrola meča i ugrožavanje rivala iz tranzicije bila je ideja Partizana za nastavak. I sve je prošlo manje-više kako su crno-beli želeli. Iskusni Vasiljev je sa distance pokušavao da iznenadi gol Popovića, ali je odlični golman crno-belih bio budan i siguran. Na drugoj strani nije bilo mnogo prilika za crno-bele iz tranzicija, posle udarca Rikarda mogao je Marković do het-trika, imao je bek Živković jedno pet centaršuteva (i jedan šut), ali nedovoljno dobrih.

Videli smo i jednu tešku scenu kada je Makus Sepik pao na travu, pa je kolima Hitne pomoći bio prebačen u Urgentini centar jer se požalio na bol u grudima. 

Na kraju je Partizan rutinski sačuvao pobedu od 2:0 iskoračivši ka proleću u Evropi a u naredna dva duela u B grupi Lige konferencije protiv Genta boriće se za čelnu poziciju koja direktno vodi u osminu finala.

Partizan - Flora 2:0 (2:0)

Strelac: Lazar Marković u 19. i 42. minutu. Stadion: Partizana. Gledalaca: oko 5.845. Sudija: Julijan Vajnberger (Austrija). Žuti karton: Pantić (Partizan)

Partizan: Popović - Živković, Miletić, Vujačić, Obradović - Zdjelar, Jojić (od 84. Šćekić) - L. Marković (od 82. Holender), Natho (od 62. Pantić), Menig (od 62. Jović) - Rikardo Gomeš (od 89. Terzić).

Flora: Igonen - Lilander (od 46. Kalaste), Sepik (od od 73. Purg), Kurs, Luka - Vasiljev, Somets, Pom (od 89. Šein) - Zenjov,  Aliku (od 69. Miler), Ojama (d 69. Kuraksin).

Liga konferencija B grupa

Drugo kolo

Partizan - Flora 2:0 (2:0)

Gent - Anortozis 2:0 (1:0)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

uživo, Partizan - Flora 2:0 (2:0)

Drugo poluvreme

90+8: Kraj utakmice, Partizan je pobedio Floru 2:0 golovima Lazara Markovića i ostvario je primarni cilj - tri boda i očuvanje liderske pozicije u B grupi lige konferencije. Napravljen je jedan značajan korak ka proleću, slede ima dva meča u grupi protiv Genta u borbi za prvo mesto.

90. minut: Igraće se još osam minuta nadoknade kod nezgode Markusa Sepika. Završio se meč u Belgiji, Gent je pobedio Anortozis 2:0. 

85. minut: Rikardo Gomeš se ljutio jer je bio povlačen ukama u šesnaestercu, ali sudija se večeras odlučio za jedan rekli bismo "muški kriterijum" u duelima. 

80. minut: I Gent je uvećao prednost nad Anortozisom na 2:0 golom Kumsa, pa se već izdvojio tandem na čelu tabele B grupe Lige konferencije. 

77. minut: U Humskoj mirno more, izgleda da svi čekaju kraj meča. Flora se muči ali nema kvalitet da ugrozi Partizan, srpski tim ne troši više snage nego što bi trebalo. Ide sigurno ka novoj pobedi i cilju.

72. minut: Povredio se Sepik, u stvari pozlilo mu je i kolima hitne pomoći prevezen je u Urgentni centar. Prema prvim informacijama je osetio bol u grudima.

 

 

66. minut: Ponovo je Vasiljev ugrozio gol Partizana, njegov jak šut-centaršut išao je srećom pravo u Popovića.

62. minut: Oprobao je udarac Živković, ali Igonen brani. Menja Stanojević. Menig i Natho nisu imali svoje veče, posebno Izraelac, a na teren su kročili Jović i Danilo Pantić.

58. minut: Partizan lagano krcka minute, Flora ne može da probije defanzivni blok i pokušali su sa distance. Popović je odlično odbranio udarac Vasiljeva sa 20 metara.

52. minut: Lazar Marković propušta priliku za het-trik. Sevnula je kontra crno-belih, Rikardo je šutirao sa 16 metara, Igonen odbio, a kapiten domaćina je klizećim startom pokušao da ubaci loptu u mrežu ali ju je poslao preko prečke.

50. minut: Crno-beli ne žure, Flora je ta koja mora da počne više da rizikuje, pa se zato sve odvija na sredini terena.

Počeo je drugi deo, kalaste je u timu Flore zamenio Lilandera.

Prvo poluvreme 2:0

45.+2 minut: Rikarda Gomeša delili su santimetri od gola. Dobro se oslobodio rivala i sa deset metara šutirao pored bliže stative. I to je bilo sve u prvom delu, Partizan nije igrao kako ume i kako se očekivalo, ali na suvi kvalitet i uz dva pogotka Lazara Markovića ima kapitalnu prednost koja ga vodi ka željenom cilju.

42. minut GOOOL Partizan vodi 2:0: Ponovo je Lazar Marković zatresao mrežu i to u pravom momentu. Kapiten crno-belih je raspoloženiji od ostalih igrača na terenu, prošao je kao brz voz po desnoj strani, ušao unutra i sa 16 metara levom nogom poslao loptu ka mreži. Nju je zakačio Somets i prevario Igonena.

 

 

40. minut: Povreda desnog beka Flore Lilandera, pa sudar Vujačića i golmana Popovića su bili u centru pažnje u ovom periodu.

35. minut: Flora je došla sebi, Vasiljev je ponovo imao dovoljno prostora za udarac ali je bio na vreme izblokiran.

33. minut: Ništa posebno se ne dešava u Humskoj. Partizan igra sigurno, Menig je imao jednu polokuntru koju je završio nepreciznim udarcem. Kiša neprestano pada.

28. minut: Vodi Gent protiv Anortozisa, strelac je Tisudali.

25. minut: Pogodak je oslobodio igrače Partizana, a paralisao goste. Crno-beli sada imaju potpunu kontrolu meča, razigran je Lazar Marković, umalo Zenjov nije postigao autogol.

19. minut GOOOL, Partizan vodi 1:0: Bukvalno iz prve polukontre Partizan je poveo. Natho je dugom loptom pronašao Rikarda, golgetrer je sa pet metara pogodio golmana Igonena, ali Lazar Markoviće je pritrčao i odbitak glavom poslao u mrežu.

 

 

15. minut: Partizan deluje rastrzano, neorganizovano, bez energije. Nešto nalik na početku meča protiv Crvene zvezde u 165. večitom derbiju. Za sada nema ni kontrole meča, ni opasnih napada.

9. minut: Flora se ohrabrila, dobro koristi tranziciju i neku umrtvljenost domaćina. Aliku je sa pet metara pokušao da lobuje Popovića, ali je golman crno-belih stigao da interveniše.

7. minut: prva šansa na utakmici i to za Estonce. Iskusni Konstantiv Vasiljev je bio usamljen na 16 metara, gađao je pod prečku i za malo promašio.

5. minut: Trener Partizana je najavio da će Flora izaći u presing i to se i obistinilo. Estonci pokušavaju da na taj način udalje igrače crno-belih od gola Igonena i za sada u tome i uspevaju. Međutim, u napadu ne uspevaju da ugroze crno-bele. 

Počeo je meč, fudbaleri Flore su krenuli sa centra. Teren je malo raskvašen, ali dobar.

 

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je u najavi utakmice istakao da Flora odavno nije totalni autsajder u Evropi, ali je isto tako najavio ofanzivu što je potvrdio i sastavom tima. 

Odlučio se trener crno-belih da na Estonce pošalje najjače ofanzivne adute uz jasnu nameru da što pre stigne do rezultata koji će na kraju garantovati tri boda. U odbrani je prednost dobio desni bek Živković, a Nemanja Miletić je odmenio Sinišu Saničanina.

Treba reči da su se Partizan i Flora sastali pre 22 godine u kvalifikacijama za Ligu šampiona i srpski klub je u dvomeču slavio ukupno 10:1 (6:0 u Beogradu i 4:1 u Talinu).

 

Komentari (0)

Sport