Fudbal

Zapažen učinak trenera crno-belih: Stanojević ruši rekorde Vermezovića i Tumbakovića

Komentari

Autor: Euronews

01/10/2021

-

18:14

Zapažen učinak trenera crno-belih:  Stanojević ruši rekorde Vermezovića i Tumbakovića
Zapažen učinak trenera crno-belih: Stanojević ruši rekorde Vermezovića i Tumbakovića - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je juče pobedio Floru 2:0 u drugom kolu B grupe Lige konferencija i polako utire put ka evropskom proleću, a trener Aleksandar Stanojević u narednom periodu mogao bi da obori dva rekorda.

Prvi drži Vladimir Vermezović sa 30 evropskih mečeva na klupi crno-belih, a drugi je suvlasnički a odnosi se na 12 pobeda u evropskim mečevima koliko imaju Ljubiša Tumbaković i on.

Stanojević se juče izjednačio sa Ljubišom Tumbakovićem i po broju evro-mečeva na klupi - 28 i po broju pobeda - 12. U odnosu na nekadašnjeg učitelja ima nešto bolji skor: 12 pobeda, šest remija i 10 poraza, dok Tumba ima 12 pobeda, 5 remija i 11 poraza. U naredna četiri kola Lige konferencije imaće priliku da se pobedom postane sam rekorder, ali i da preskoči Vermezovića koji ne 30 mečeva zabeležio skor od 10 pobeda, 11 remija i devet poraza

Ovaj evropski ciklus u 2021. trener crno-belih završiće sa 32 meča na klupi u međunarodnim takmičenjima i gotovo izvesno sa još kojom pobedom na svom kontu. Impresivno, u prvom mandatu je senzacionalno uveo klub prvi put u Ligu šampiona 2003. godine, a sada je na dobrom putu da postane rekorder.

Komentari (0)

Sport