Fudbal

Senzacija u Minhenu u režiji Srbina: Filip Kostić golom i asistencijom srušio Bajern

Komentari

Autor: Euronews

03/10/2021

-

19:23

Senzacija u Minhenu u režiji Srbina: Filip Kostić golom i asistencijom srušio Bajern
Kostić - Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

veličina teksta

Aa Aa

Filip Kostić je heroj Ajntrahta, srpski reprezentativac je asistencijom, pa golom u 85. minutu tvorac senzacije u Bundesligi. Ajntraht je kao gost pobedio Bajern 2:1 u Minhenu u 7. kolu Bundelige, ostvario je prvi trijumf u ligi, a lideru naneo prvi poraz.

Bavarci su do sada na šest mečeva Bundelsige postigli 23 pogotka, ali ni iz 23 udarca na gol nisu mogli više od jedanput da matiraju Kevina Trapa (11 odbrana).

Činilo se posle gola Leona Gorecke u 29. minutu, kada je sa 16 metara pronašao put lopte u mrežu da će ovo biti još jedna ubedljiva pobeda Bajerna, ali gosti iz Frankfurta su odgovorili posle tri minuta. Filip Kostić je sjajno centrirao iz kornera a Martin Hintereger je udarcem glavom izjednačio.

 

 

Gnabri i Levandovski su propuštali najbolje prilike za Bajern u nastavku koji je imao apsolutnu dominaciju, ali je maestralni Filip Kostić u 85. minutu dobio sjajn pas od Sova i iz svoje pozicije poslao loptu u sam ugao. Sjajna igra Kostića, veliki trijumf Ajntrahta i opomena Bavarcima.

Posledni poraz Bajern je kod kuće u Bundesligi doživeo 30. novembra 2019. godine kada ih je pobedio Bajer iz Leverkuzena 2:1. Od tada je u 30 mečeva zabeležio 25 pobeda i pet remija.

Komentari (0)

Sport