Fudbal

Liga nacija: Španci protiv "nepobedive" Italije u borbi za prolaz u finale

Komentari

Autor: Euronews

06/10/2021

-

10:29 >> 10:33

Liga nacija: Španci protiv "nepobedive" Italije u borbi za prolaz u finale
Kjeza - Copyright AP Photo/Frank Augstein, Pool, File

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri domaće Italije i Španije odigrače večeras na stadionu "San Siro" u Milanu (20.45) prvi polufinalni meč završnog turnira Lige nacija.

Iste ekipe sastale su se 6. jula na "Vembliju" u okviru polufinala Evropskog pvenstva, a uspešniji su bili igrači seektora Roberta Manćinija, koji su kasnije i osvojili ovo takmičenje.

"Osvojili smo Evropsko prvenstvo i naravno da bismo svi bili srećni da niz uspeha nastavimo u Ligi nacija, ali smo svesni da to neće biti ni malo ako. Španija je odlična ekipa sa kojom smo se baš namučili na 'Vembliju' i koju smo dobili tek nakon izvođenja jedanaesteraca. Zato očeekujem veliku borbu večeras", kaže selektor Italije Roberto Manćini.

 

 

Činjenica da će na stadionu u Milanu biti mahom navijači Italije, po rečima selektora Španije Luisa Enrikea to ne bi trebalo da predstavlja nešto negativno za njegove igrače, već će, naprotiv, biti dodatni motiv da im se revanširaju i nanesu prvi poraz nakon 37 utakmica.

"Igranje pred italijanskim navijačima će biti izuzetno zanimljivo, ali na to nikako ne gledam kao na hendikep. Imamo naš jasan cilj, a to je da osvojimo Ligu nacija i želimo da pobedimo u večerašnjem duelu", kaže Enrike.

U drugom finalnom meču sastaju se Francuska i Belgija, a taj duel na programu je u četvrtak na stadionu Juvetusa u Torinu.

Komentari (0)

Sport