Fudbal

Poketino o Nejmaru, Mbapeu i Mesiju: Treba nam najbolja verzija svakog od njih

Komentari

Autor: Euronews

06/10/2021

-

18:53

Poketino o Nejmaru, Mbapeu i Mesiju: Treba nam najbolja verzija svakog od njih
AP Photo/Christophe Ena - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

veličina teksta

Aa Aa

Trener Pari sen Žermena, Maurisio Poketino, je gostovao u emisiji "Universo Valdano", španske televizije Movistar, gde je govorio o timu koji trenira i njegovim zvezdama.

Na samom početku je istakao da svi oni i dalje moraju da se dokazuju:

"Možda realnost Serhija Ramosa nije ista kao 2014. Ili Mesija i Nejmara. Ti fudbaleri su veliki šampioni, ali moraju da budu realni. Svi znamo da su bili najbolji, ali moraju i sada da budu na tom nivou. Ako uspeju to da povrate, naravno da ćemo moći da ostvarimo sve što želimo. Borba počinje od pronalaženja najbolje verzije svakog od njih. Orkestar mora biti ukomponovan", rekao je Poketino, pa nastavio o Lionelu Mesiju:

"On je svetska ličnost, verovatno najbolji svih vremena. Imati Lea je dar života. Niko nije očekivao njegov rastanak sa Barselonom, pa ni on. Predsednik, Leonardo i generalno klub mnogo su se potrudili da potpišu Mesija. To je stvorilo velika očekivanja u Parizu, ali i celom svetu. Sviđa mi se njegova prirodnost i osećaj da mora da vrati poverenje koje je dobio".

Kilijan Mbape i Nejmar već nekoliko sezona čine ubitačan tandem PSŽ-a:

"Ideja je bila da nastavi sa nama i Mbape je pokazao smirenost. On je veliki profesionalac i poštuje svoju situaciju oko ugovora. Kilijan je inteligentan, mlad ali zreo momak. Kao fudbaler je izvanredan, svetski šampion. On je sadašnjost, ali i budućnost", rekao je Argentinac, a onda prokomentarisao i Nejmara:

"Ima sjajan odnos sa svima. Ima veliko srce, a privatno je osetljiv, voli da grli ljude. Dobar je u duši, a s druge strane ima i tu takmičarsku, uličnu, divlju stranu. Sve u svemu, sjajan momak".

Komentari (0)

Sport