Fudbal

Španci savladali Italijane: Feran Tores koban po Manćinijev tim

Komentari

Autor: Euronews

06/10/2021

-

22:49 >> 22:55

Španci savladali Italijane: Feran Tores koban po Manćinijev tim
AP Photo/Antonio Calanni - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni, File

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Španije savladala je selekciju Italije sa 2:1 u okviru polufinala Lige nacija. Golove su postigli Lorenco Pelegrini i Feran Tores, koji je dva puta pogađao.

Španci su sjajno otvorili meč i poveli već u 17. minutu preko Ferana Toresa. Mikel Ojarzabal je poslao sjajan centaršut sa levog boga, a napadač Mančester sitija bio na pravom mestu i rutinski zatresao mrežu domaćina.

Štoper Italije, Leandro Bonući isključen je u 41. minutu zbog drugog žutog kartona. Prvi je dobio samo 11 minuta ranije zbog prigovora, dok je drugi bio posledica neopreznog starta.

Igrao se drugi minut nadoknade kada je Tores duplirao prednost svog tima i to ponovo na asistenciju Ojarzabala. Opet je fudbaler Real Sosijedada uputio centaršut sa leve strane, a Feran odlično skočio i ovaj put glavom matirao Đanluiđija Donarumu.

 

 

Španija je do kraja držala loptu i imala inicijativu, ali je Italija ipak uspela da smanji na 2:1 preko Lorenca Pelegrinija. Gosti su imali korner, koji su jako loše organizovali i Federiko Kijeza je bio uporan i iskoristio nesigurnost španske odbrane. Potom je sam trčao do peterca gde je proigrao Pelegrinija koji je samo ubacio loptu u nebranjenu mrežu.

U drugom polufinalu sastaju se selekcije Belgije i Francuske.

Sastavi:

Italija: Donaruma, Di Lorenco, Bonući, Bastoni, Emerson, Barela(od 72. Kalabrija), Žoržinjo(od 64. Pelegrini), Verati(od 58. Lokateli), Kijeza, Insinje(od 58. Kin), Bernardeski(od 46. Kijelini)

Španija: Simon, P. Tores, Laport, Aspilikueta, Alonso, Buskec, Gavi(od 83. Roberto), Koke(od 75. Merino), Ojarzabal, F. Tores (od 49. Pino), Sarabia(od 75. Hil)

Komentari (0)

Sport