Fudbal

Enrike nakon pobede u Milanu: Utakmica koja je obeležila generaciju

Komentari

Autor: Tanjug

07/10/2021

-

10:08

Enrike nakon pobede u Milanu: Utakmica koja je obeležila generaciju
Enrike nakon pobede u Milanu: Utakmica koja je obeležila generaciju - Copyright Tanjug/ AP Photo/Antonio Calanni

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Španije plasirala se u finale drugog izdanja Lige nacija, pošto je sinoć u polufinalu završnog turnira savladala Italiju u Milanu 2:1 (2:0).

"Bila je ovo prelepa pobeda. Bili smo opasni sve vreme, pritiskali smo i prilično sam zadovoljan. Imali smo trening i po pre ove utakmice, a moram da kažem da je stav mojih fudbalera bio neverovatan. Otkad radim u nacionalnom timu igrči pokazuju ogromnu želju za pobedom sa kim god da igraju. Imam listu od 40 ili 50 igrača koji igraju dobro i zaslužuju da budu deo ekipe”, rekao je Enrike posle meča.

Španci će u nedelju u finalu igrati sa boljim iz večerašnjeg duela Francuske i Belgije.

"U finalu smo i to je sjajno, ali neverovatan je rekord koji je Italija postavila, a bila je neporažena više od tri godine. Za nas je ovo bila samo jedna utakmica, ali utakmica koja će možda obeležila generaciju”, poručio je Enrike.

Sa druge strane selektor Italije Roberto Manćini, pohvalio je igru svoje ekipe, kao i odbrambenu taktiku rivala.

"Lako je moglo da bude 1:1 u prvom poluvremenu. Španija je tehnički veoma potkovana i bila je opreznija u branjenju od nas. Teško je Špancima uzeti loptu i sa 11 igrača, možete samo da zamislite kako je kada vam nedostaje jedan fudbaler. Moji momci su uradili sve što je bilo potrebno, znao sam da su nam u drugom poluvremenu bile potrebne sveže noge, pa sam napravio izmene", izjavio je Manćini.

Porazom od Španije, Italija je prekinula niz od 37 utakmica bez poraza u svim takmičenjima (28 pobeda, devet remija).

 

Komentari (0)

Sport