Fudbal

Stojković nakon "minimalca" u Luksemburgu: Teška utakmica, strpljenjem do zaslužene pobede

Komentari

Autor: Euronews

10/10/2021

-

09:41 >> 10:16

Stojković nakon "minimalca" u Luksemburgu: Teška utakmica, strpljenjem do zaslužene pobede
Dragan Stojković Piksi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Bila je ovo teška utakmica, pobedili smo jer smo bili strpljivi i verovali smo do kraja. Na kraju zaslužena pobeda i tri boda, što je bio i osnovni cilj, izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi posle pobede u Luksemburgu (1:0).


"Zahtevna uztakmica, ali opet najvažnije je da smo stvorili puno šansi. Zadovoljan sam pobedom i odnosom igrača. Kod 0:0 na poluvremenu dogovor je bio da budemo strpljivii i da verujemo da ćemo doći do šanse koja će prelomiti utakmicu i to se desilo. Pobeda od 1:0 je dobar rezultat", rekao je Stojković.

Srbija se sada okreće utakmici protiv Azerbejdžana, a potom, svi veruju, sledi odlučujući duel sa Portugalcima u novembru.

"Očekujem pobede. Prvo Azerbejdžan, da osvojimo tri boda i onda da se dobro pripremimo za odlučujuću utakmicu u Portugalu", poručio je Stojković.

Jako teška utakmica, namučili su nas, ali najbitnije je da smo pobedili, kao i da nismo primili gol, izjavio je srpski fudbalski reprezentativac Dušan Vlahović, strelac pobedonosnog gola.

"U ovakvim utakmicama je najbitnije da pobediš, kada se mučiš i dok smo bili u egalu. Svaki bod je važan jer može da bude presudan u borbi za Mundijal", rekao je Vlahović.

Mladi golgeter dodao je da se cilj ne menja - pobede u svim mečevima do kraja kvalifikacija.

"Nema šta da kalkulišemo, potrebno nam je šest bodova da odemo na Mundijal i učinićemo sve da tako i bude", poručio je Vlahović.
 

Komentari (0)

Sport