Fudbal

Francuska osvojila Ligu nacija: Mbape i Benzema kobni po Špance

Komentari

Autor: Euronews

10/10/2021

-

22:43

Francuska osvojila Ligu nacija: Mbape i Benzema kobni po Špance
Miguel Medina/Pool Photo via AP - Copyright Tanjug/Miguel Medina/Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Francuske savladala je selekciju Španije sa 2:1 u finalu Lige nacija. Golove su postigli Kilijan Mbape i Karim Benzema, dok je za Špance strelac bio Mikel Ojarzabal.

Francuzi su do finala došli pobedom preokretom protiv Belgije, kada su gubili sa dva gola razlike i na kraju slavili sa 3:2, dok su Španci bili bolji od Italijana rezultatom 2:1.

Prvo poluvreme proteklo je u nekakvim kalkulacijama timova, koji su strpljivo čekali grešku protivnika, pa se na pauzu otišlo sa 0:0. Ipak, Španci su postigli vodeći pogodak u 64. minutu, kada je Serhio Buskec proigrao Mikela Ojarzabala, koji se sjajno snašao i pogodio za 1:0.

Međutim, samo dva minuta kasnije došlo je do izjednačenja. Karim Benzema je primio loptu na levom boku i fantastičnim šutom savladao Unaija Simona. Delovalo je da je meč sve bliži produžecima, a onda je Francuska u 80. minuta postgila i drugi pogodak.

Teo Ernandez je fantastično uposlio Kilijana Mbapea, koji je izašao sam pred španskog golmana i rutinski prosledio loptu u mrežu. Delovalo je da je napadač Pari sen Žermena u nedozvoljenoj poziciji, ali nakon konsultacije sa VAR-om, sudija je odlučio da gol ipak bude priznat.

Da podsetimo u meču za treće mesto Italija je slavila nad Belgijom rezultatom 2:1.

Sastavi:

Španija: Simon, Aspilikueta, Garsija, Laport, Alonso, Buskec, Gavi (od 75. Koke), Rodri (od 85. Fornals), Tores (od 84. Merino), Ojarzabal, Sarabija (od 61. Pino)

Francuska: Ljoris, Kunde, Varan (od 43. Upamekano), Kimpembe, Pavar (od 80. Duboa), Ernandez, Pogba, Čumeni, Grizman (od 92. Veretu), Benzema, Mbape

Komentari (0)

Sport