Fudbal

Aleksandar Dragović: Plašio sam se da mi Vidić ne otkine glavu

Komentari

Autor: Euronews

13/10/2021

-

17:12 >> 17:15

Aleksandar Dragović: Plašio sam se da mi Vidić ne otkine glavu
Aleksandar Dragović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Austrijski fudbaler, Aleksandar Dragović, odlično je startovao sezonu u dresu novog tima, Crvene zvezde.

Iskusni defanzivac je tokom karijere između ostalog nastupao za Leverkuzen, Lester, Bazel, a ništa manje vredna pomena nije ni austrijska reprezentacija u kojoj je zabeležio 96 nastupa.

Ipak, kako sam Aleksandar kaže, najlepše se osećao u Lesteru, gde je kako kaže, tretiran bolje nego u Nemačkoj:

"U Engleskoj je mnogo opuštenije nego u Nemačkoj, gde se fudbaler tretira kao vojnik. Bukvalno rečeno, ne smete ni da se smejete dok trenirate. U Lesteru je svaki trening bio kao prvi dan posle odmora. Bilo je smeha, šale, čista zabava. Ali čim bi sudija svirao početak meča svi bi igrali 100 odsto", rekao je Dragović, a potom pričao o Džejmiju Vardiju:

''Čovek je kao Durasel zeka, uvek na 180. Ne može mirno ni da sedi. Bilo je zadovoljstvo provesti godinu dana sa njim".

Pored Vardija, Zvezdin štoper je igrao sa još jednim premijerligaškim superstarom, Mohamedom Salahom:

"Naravno da sam verovao da će postati to što jeste, ipak sam ga ja na to pripremio'', kaže Dragović uz smeh, pa nastavlja: ''Često smo zajedno trenirali duele, uvek se plašio da ću mu slomiti nogu. Tako sam ga spremio za uslove na engleskim terenima. Odmah se moglo videti da je svojom brzinom spreman svakoga da nadmaši. U to vreme, međutim, imao je velikih problema da upotrebi svoje mogućnosti. Zahvaljujući velikom radu, on se mnogo poboljšao u tom pogledu. Salah je sjajna osoba, čvrsto stoji na zemlji''.

Dragović je otkrio da postoje samo dva fudbalera sa kojima bi se slikao, a to su Serhio Ramos i Nemanja Vidić, protiv koga je imao priliku da igra dok je nastupao za Bazel:

"Nažalost, nisam imao čast da se van terena susretnem sa Vidićem. Igrali smo 2011. u Ligi šampiona, pobedili smo ih i izbacili, zbog čega se nisam usudio da razgovaram sa njim. Bojao sam se da mi ne otkine glavu. Njegov sin trenira sa Crvenom zvezdom, pa se nadam da će njegov tata svratiti u prostorije kluba i da ću biti u prilici da razgovaram sa njim. Oni i Sehio Ramos su bili jedina dva fudbalera sa kojima sam želeo da se slikam", rekao je Dragović za Spox.

Za kraj, govorio je i o svom prijatelju iz reprezentacije, Davidu Alabi:

''Morate mu skinuti kapu što je uprkos takvoj karijeri ostao toliko prizeman. Njegova porodica je igrala veliku ulogu u tome, svi su veoma skromni. Video sam mnogo igrača koji nisu postigli ni približno toliko u karijeri, a ponašaju se kao da su nešto posebno".

Komentari (0)

Sport