Fudbal

Barseloni pripada budućnost: "Marka" sastavila tim najtalentovanijih fudbalera

Komentari

Autor: Euronews

14/10/2021

-

20:27

Barseloni pripada budućnost: "Marka" sastavila tim najtalentovanijih fudbalera
fudbalska lopta - Copyright AP Photo/Joan Monfort

veličina teksta

Aa Aa

Španska "Marka" napravila je tim budućnosti sastavljen od najboljih igrača od 18 godina na planeti i na njemu se nalaze četvorica fudbalera Barselone.

"Barseloni pripada budućnost", naslov je teksta u kome su novinari "Marke" za formiranje idealnog tima tinejdžera koristili i njihove trenutne cene na "Transfermarktu", kao i procene njihovog razvoja. 

S obzirom na činjenicu da je "Marka" ipak madridska sportska novina, onda je izbor kvarteta Katalonaca - Balde, Gavi, Pedri, Ansu Fati - sigurno opravdan i realan. Ovi momci su svi sem Baldea i debitovali u "A" selekciji Španije, Pedri je preko noći postao i nosilac igre. Spletom okolnosti, prevashodno zbog nikad teže finansijske situacije, Barselona mora da se osloni na decu i to će joj u budućnosti doneti benefit.

Na golu je Turčin Dorgan Alemdar za koga je Ren prošlog leta platio Kajzeriju čak 3,5 miliona evra. Livramento je krilo Sautemptona, ali i dobar bek, već ga jure Čelsi i Junajted. Kaiki igra redovno u Santosu, a Balde je i levi bek i levi štoper kod Ronalda Kumana.

Vezni red Gavi, Bilingem, Kamavinga, Pedri je već dokazane klase, baš kao i Musijala i Fati u napadu. Virc je novo nemačko čudo od detetea koji je postao najmlađi igrač Bundelsige koji je postigao 10 golova. Nadmašio je rekord Podolskog.

Top 11 tinejdžera: Alemdar (Ren) - Livramento (Sautempton), Kaiku (Santos), Balde (Barselona) - Gavi (Barselona), Kamavinga (Real Madrid), Pedri (Barselona), Bilingem (Borusija Dortmund) - Virc (Bajer L.), Musijala (Bajern) - Fati (Barselona).

Komentari (0)

Sport