Fudbal

Klopu nije svejedno: Njukasl će vladati decenijama

Komentari

Autor: Euronews

15/10/2021

-

15:35

Klopu nije svejedno: Njukasl će vladati decenijama
Klop - Copyright Tanjug/AP Photo/Rui Vieira, file

veličina teksta

Aa Aa

Trener Liverpula Jirgen Klop predviđa decenijsku dominaciju Njukasla u engleskom i evropsku fudbalu, nakon što saudijski princ Mohamed bin Salman kupio klub sa "Sent Džejms parka".

Došlo je vreme da bogati klubovi i njihovi treneri strepe od finansijske moći novog fudbalskog giganta. Jedan od tih trenera je Jirgen Klop, koji je nemačkim medijima otkrio šta misli o kupovini Njukasla.

"Čekao sam zvanično saopštenje Premijer lige ili nekog iz vrha. Bilo koga, jer postoje opravdane bojazni u vezi ljudskih prava u toj zemlji. To je jasno, to je situacija. Šta će ovo značiti za fudbal? Imamo novu supersilu u Njukaslu", rekao je nemački stručnjak.

Nije mu jasno kako je kupovina bila moguća uzevši u obzir situaciju sa ljudskim pravima.

"Ne postoje dve opcije kada se radi o ljudskim pravima u Saudijskoj Arabiji. Tu nema sumnje. Ipak, kako je došlo do toga da kupe klub i to im se dozvoli, to je pitanje za nekog drugog. Ako pričamo samo o fudbalu, oni će svakako biti supersila. To je treći klub na svetu iza kog stoji država i koji pripada najbogatijoj porodici na svetu", kaže Klop za nemački "Skaj".

Njukasl je Superliga u jednom klubu.

"Mogućnosti koje im se otvaraju su ogromne. Ceo svet je bio uznemiren zbog pokušaja stvaranja Superlige. Ovo sada je praktično kao Superlige Evrope, ali samo za jedan klub. Njukasl će imati dominantnu ulogu u svetu fudbala u narednih 20 do 30 godina", zaključio je menadžer Liverpula.

Komentari (0)

Sport