Fudbal

Zvezda ubedljiva u Lazarevcu: Šampion dao šest golova za poluvreme

Komentari

Autor: Euronews

16/10/2021

-

17:54

Zvezda ubedljiva u Lazarevcu: Šampion dao šest golova za poluvreme
FK Crvena zvezda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali Kolubaru u Lazarevcu 1:7 (0:6) u meču 13. kola Linglong Superlige Srbije.

Već posle prvog dela igre Zvezda je imala veliku prednost. Crveno-beli su poveli u 8. minutu golom Aleksandra Dragovića. Štoper crveno-belih je odlično zahvatio loptu sa 12 metara posle centaršuta Milana Rodića i savladao golmana Kolubare Stanivukovića. Dragoviću je ovo drugi gol od kako je stigao u Crvenu zvezdu.

U 16. minutu bilo je 2:0. El Fardu Ben je na asistenciju Milana Rodića postigao drugi gol za Zvezdu. U 18. minutu Zvezda dolazi do trećeg gola. Ivanić je sjajno prošao po sredini, uputio precizan udarac i lopta je završila u mreži Stanivukovića.

Već posle 24 minuta igre u Lazarevcu Zvezda vodi 4:0. Rodić je centrirao sa desne strane, golman Stanivuković je ispustio loptu, Pavkov je to sjajno iskoristio i doneo Zvezdi ubedljivu prednost.

Zvezda je već u 29. minutu imala priliku da postigne i peti pogodak. Međutim, Gelor Kanga nije iskoristio penal. On je šutirao levo po zemlji, ali je lopta otišla pored gola. Penal je suđen pošto je Filipo Falko oboren u kaznenom prostoru Kolubare.

Ipak, u 36. minutu Zvezda je došla do petog pogotka. Ivanić je prošao po sredini, dodao do Falka koji se nalazio na ivici šesnaesterca, Italijan je prosledio loptu do Gajića koji je uputio pas u sredinu ka Ivaniću kome nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu.

Šesti gol za crveno-bele postigao je Milan Pavkov. El Fardu Ben je u 43. minutu šutirao posle duplog pasa sa Rodićem, golman Stanivuković mu je odbranio, a Pavkov je bio na pravom mestu.

U nastavku Kolubara dolazi do prvog i jedinog gola na meču. Mladenović je postigao počasni pogodak posle smušene reakcije Zvezdine odbrane i asistencije Đurađa Dobrijevića.

U 88. minutu Zvezda dolazi i do sedmog gola. Falko je sjajno proigrao mladog Marka Lazetića koji je matirao golmana Stanivukovića za konačnih 1:7.

KOLUBARA (4-2-3-1): Stanivuković – Stanković,Vasiljević, Kočović (od 46. Simić), Stojanović – Vučetić, Lončar (od 46. Petronijević) – Tumbas, Mladenović, Filipović (od 64. Dobrijević) – Đenić (od 46. Andrić). Trener: Dejan Đurđević.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gajić, Dragović (od 46.Pankov), Eraković, Rodić - Krstičić, Kanga (od 61. Vukanović) - Falko, Ivanić (od 46. Nikolić), Ben (od 46. Petrović) - Pavkov (od 46. Lazetić). Trener: Dejan Stanković.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport